Fijn, we beginnen meteen met de moeilijkste.  Hoe kan iemand gewoon overtuigend kiezen uit de immense keuze aan platen. Nu zijn er wel een aantal genres waar ik zelf niet zo veel mee heb, waaronder Country & Reggae, maar ook in die categorieën zijn weer uitzonderingen. Daarom doe ik ook nooit mee met het insturen van lijstjes naar de diverse Top-tigs allertijden.  In de eerste plaats zullen de meeste van de platen die ik leuk vind nooit een plekje vinden in de diverse lijsten, morgen kan een lijstje heel anders zijn dan die van vandaag en dan nog een lullige 10 platen ook? Nee….

Maar goed, ik heb beloofd en hoog op mijn lijstje staat een singer-songwriter van eind jaren ’60, begin jaren ’70. Hij is niet bekend bij het grote publiek en zal helaas nooit meer platen maken. Op 25 november 1974 heeft hij met behulp van pillen een eind aan zijn veel te korte 26-jarige bestaan gemaakt. Pas na zijn overlijden is hij meer bekend geworden en sommigen vergelijken hem met de Vincent van Gogh uit de muziekwereld.

Robert Smith (The Cure), Peter Buck (R.E.M), Kate Bush, Paul Weller (o.a. Style Council) en The Black Crows zeggen beïnvloed te zijn door zijn muziek. Over wie ik het heb: Nick Drake. Ken je hem nog niet, dan wordt dat hoog tijd en anders kun je het alleen maar eens met mij zijn.

Hierbij mijn op dit moment favoriete plaat: Nick Drake met het waanzinnig mooie Northern Sky (en let op de tikken in de plaat).

Liefs,

.

.

.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qDf6ycid0xY]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *