Pin me echt niet vast op mijn “favorieten”. Ik zat net de challenge te lezen bij Elsje en zij had op dag 11 (muziek van mijn favoriete band) gekozen voor The Beatles en toen bedacht ik me dat ik die nog helemaal niet ergens had geplaatst, terwijl ik wèl heel veel van ze heb, ze vaak luister en echt heel erg kan genieten van Paul, John, George en Ringo.

En ik kan zoveel meer platen noemen die een bijzondere betekenis voor mij hebben, veel meer dan er in 30 dagen gaan. Ja, ik heb soms inderdaad moeite met keuzes maken. Toch heb ik niet voor een Beatlesalbum gekozen om de hele simpele reden dat ze eigenlijk allemaal geweldig zijn, hoewel ik een lichte voorkeur heb voor de latere periode (“The Blue Album”).

Daarvoor in de plaats heb ik gekozen voor de -in mijn ogen- beste zangeres ter wereld. De band waarin deze dame zingt (ze doet dat nog steeds), is opgericht in 1967 en zijzelf is er in 1970 bijgekomen wat echt een aanwinst was. Nog nooit heb ik een vrouw gehoord die zo’n overweldigende stem heeft als zij. Ik durf best wel een liedje mee te zingen (en ik heb begrepen dat het zeker niet slecht klinkt), maar nummer van hen, zing ik enkel als ik alleen ben. Echt, in haar schaduw durf ik echt niet te staan en zal dat niet eens proberen! Wat een wereldwijf! (nog steeds) Ik bedoel natuurlijk Ann Wilson van Heart.

Mijn favoriete album (één van de vele) is “Dreamboat Annie” en ik heb daarvan gekozen voor een verpletterende live-versie van “Crazy for You”.

Liefs,

.

.

.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=V44HiAX91Hs]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *