Weet je, eigenlijk maakt het mij niet uit hoe ik begraven of gecremeerd word of wat er voor dienst wordt gehouden. Ik ben er toch niet meer en het afscheid is voor degene die daar behoefte aan hebben. Voor mijn part word ik in een vuilniszak gestopt en bij het grof (of mogelijk chemisch) afval gezet, maar goed, ik weet dat het zo niet werkt.

Ondertussen heb ik er best wel wat achter de rug en heb ik er ook mogen/moeten organiseren. En ik ben me ervan bewust dat er zo’n moment zoveel op je afkomt dat je best wel wat hulp kan gebruiken. Dus heb ik toch een kort lijstje gemaakt met een paar punten. Zo wil ik bijvoorbeeld niet dat de uitvaartbegeleider spreekt. Die kent mij niet en zal een nietszeggend verhaaltje ophangen. Als niemand wil spreken, is dat prima, maar vul de tijd dan maar met muziek. Dat is toch iets wat veel meer bij mij past.

En in die hoedanigheid heb ik een lijstje opgesteld en daaruit kan men vast wel iets naar wens kiezen. Eén nummer wordt verplicht, maar ga ik hier niet noemen: dát zal mijn verrassing worden. *grijns* Ook zou ik het liefst een nummer horen dat ook op de crematie van mijn oudlief is gedraaid: Niets dan dit (Bløf) of Katie Melua’s “Closest Thing to Crazy“.

Hmmm, ik geloof dat er maar een cd voor iedereen gebrand moet worden met de mooiste nummers om aan iedereen mee te geven of gewoon een extra lange dienst ;-), want ook dit is een nummer wat waarschijnlijk prachtig is om in een aula te horen. Meest gave zou een live uitvoering zijn met gospelkoor, hoewel…. nah, ik hoor het dan toch niet meer, dus doe maar gewoon de cd. Mijn keuze voor vandaag (en of het op mijn afscheid wordt gedraaid, weten alleen de nabestaanden) is “Many Rivers to Cross” en dan liefst de uitvoering van Marcia Hines.

Liefs,

.

.

.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_ptkRHwKOEg]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *