Mijn liefde voor muziek is aangewakkerd door mijn “iets” oudere zus.  Op het moment dat ik net de luiers ontgroeid was, kwam bij haar de liefde voor soul, funk & disco. Ik denk dat ik op mijn 8e mijn eerste platenspeler kreeg voor mijn verjaardag: een knaloranje draagbare Philips waarvan de deksel de speaker was. Kon ik eindelijk stiekem de K-Tel platen en “Alle 13 Goed” van mijn zus lenen.

Eén van die singletjes was “Kung-Fu Fighting” van Carl Douglas waarop mijn beste vriendinnetje en ik een hip dansje hadden verzonnen. *kuch, kuch* Het was een soort van “hoofd, schouders, knie & teen”-gebeuren in combinatie met de vogeltjesdans (ik geloof nog steeds dat ze die van ons gejat hebben). Eerlijk gejat van mijn zus (en wel ooit braaf weer grijsgedraaid teruggegeven). Mijn eerst gekochte singletje was van Racey, waarbij ik het dansje pas na -tig jaar onder de knie heb gekregen (het moest voor mij toch allemaal wat simpeler), maar toch is het niet de eerste plaat die in mij opkomt.

Dat is nl. een echte klassieker en ééntje waarvan het overduidelijk is dat hij kinderen aanspreekt. Maar nu nog, als ik de clip nu zie, dan ben ik weer een klein meisje die met verbazing en grote ogen naar die groene blije kikker zit te kijken op Toppop: Roger Glover featering Ronnie James Dio met “Love is All”.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=oADfmYQWmW8]

 

Liefs,

.

.

.


One Reply to “Blog Challenge Dag 29: Een liedje uit mijn jeugd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *