Wel een veel leukere opgave dan gisteren, maar ook weer een lastige. Muziek maakt emoties los, net zoals kunst dat doet.  Ik ben dol op “blije” nummers. Ik heb lijstjes voor barbecues (die al heel gezellig zijn), feestjes, speciaal voor in de auto (en dan liever niet te snelle muziek, want het gaspedaal gaat automatisch verder oplaag), dansavondjes met Easterwood M (ik heb vele M’s in mijn vriendenkring van Deurne tot Zaanstad en gelukkig ook dichterbij) en speciale “de zon schijnt”-nummers.  Muziek kan ‘zon’ bevatten en daardoor geweldig zijn.

Ik zit me af te vragen wat een nummer een zon-nummer maakt. Ik ken echte nummers die zomer oproepen, maar geen zomers thema hebben. Neem bijv. “Stare Into The Sun” van Graffiti 6. Dat gaat over het liefdesverdriet van de zanger en toch, als ik het hoor, dan zit ik in de zon vrolijk te wezen op een terrasje (nee, niet met een rosébiertje: een Martini Fierro). En wat dacht je dan van het supervrolijke “Fuck You (Very Much)” van Lily Allen over een kortzichtige gozer die homo’s haat. En op zo’n heerlijk vrolijke toon komt er dan zo’n “Fuck You” uit. En toch, het maakt me vrolijk en het is een heerlijke plaat om in de auto te horen. Ach, eigenlijk heb ik geen idee wat een nummer een zon-nummer maakt; je voelt het gewoon aan alles in je lijf.

Ja, nu moet ik toch iets kiezen en ik kies deze keer voor versieren dat een jong meisje in een oud vrouwenlichaam doet. Weet je het dan al? Nee? Ik denk dat de schrijver van het nummer één van de leukste zinnen in deze plaat heeft geplakt.

He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoonful of me, ‘cuz I taste so sweet

Heerlijk toch? Ik bedoel dus Basement Jaxx met “Oh My Gosh” en de clip… die maakt het leven ook nog een beetje veel leuker!

Liefs,

.

.

.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=og0gKmKAuhM]

.

.

.

.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *