Ja, dat zijn er weer zoveel. Er zijn een boel nummers die me natuurlijk aan Sjoerd herinneren en die ervoor gezorgd hebben dat er veel tranen gevloeid zijn. Alleen al de crematie heeft er een flink aantal nummers opgeleverd. De afgelopen tijd gingen mijn haren alweer overeind staan als ik de promo zag van “Dit Was Het Nieuws”. Hiervoor is op de herdenking gedraaide “Air On A G-string” van Bach gebruikt en toch is dat niet het nummer dat het eerste in mij opkomt.

Ook dacht ik zelf nog even om “Ren Lenny Ren” van Acda & De Munnik te noemen. Een nummer dat gaat voor het neefje van Thomas Acda dat zijn vader heeft verloren (Zoek me in de bomen, zie de toppen zwaaiend gaan
Ik ben je vader de wind, ik kom eraan). Dat is niet het ultieme tranendalnummer, hoewel ik veel in de storm tegen ‘hem’ in ben gelopen.

Dus ik heb gekozen voor een liedje dat Sjoerd ooit zelf heeft uitgekozen voor zijn crematie.  Het zou speciaal voor hem geschreven kunnen zijn. Prince heeft het over een “long fought civil war” en “those cars don’t pass you every day” en ik heb letterlijk zijn tranen vlak voor zijn echte sterven nog weggeveegd. Nee, ik ben tot nu toe nog geen auto’s tegengekomen die zelfs maar in de buurt van hem komen, ook al had zijn auto wel heel veel motorische problemen.

Tracy died soon after a long fought civil war,
just after I’d wiped away his last tear
I guess he’s better off than he was before,
A whole lot better off than the fools he left here
I used 2 cry 4 Tracy because he was my only friend
Those kind of cars don’t pass u every day
I used 2 cry 4 Tracy because I wanted to see him again,
But sometimes sometimes life ain’t always the way…

Hoewel ik Prince graag live had willen zien, ben ik blij dat ik er december vorig jaar niet naartoe ben gegaan, want bij dit nummer heeft hij daar gespeeld en ik had het zeker weer niet droog kunnen houden. Vandaag dus een liedje vol met tranen van Prince – “Sometimes it Snows in April”.

liefs,

.

.

.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cBJ0lxBhGDs]

One Reply to “Blog Challenge Dag 4: Een liedje vol met tranen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *