Ja, ik heb de volgorde van de blog challenge niet gekozen en ik wil hem ook niet veranderen.  Deze uitdaging zal echter ook weer een herinnering aan Sjoerd opleveren, maar vrees niet, dit geldt maar voor een kleine minderheid. Er zijn veel nummers die me aan hem herinneren, maar laat ik voor een niet al te voor de hand liggende plaat kiezen.

Sjoerd had een zwak voor films. Hij vond het heerlijk om recensies te plaatsen op imdb.com. Het door mij uitgekozen nummer is er eentje uit één van zijn favorieten.  Van alle films waarover hij heeft geschreven, zijn er twee die 10 sterren hebben gekregen: deze en Big Fish (inderdaad ook een absolute aanrader). Hij zegt er dit over:

I’ve seen it about twenty or so times now, and I never get bored with it. If you have seen it, ever tried explaining to your friends what this movie is about? Somehow I never manage to really capture the essence of this flick, which is part of the attraction I suppose. Of course, there is the basic ‘story’ line about a guy whose rug has been stolen by some nihilists who hold him for someone else having the same name, but to be honest that storyline only serves to piece together the incredibly funny scenes that make up this movie. …

Watch it, watch it again, have a ball talking about it with your friends, then watch it again together, you won’t be disappointed, it’s a killer movie. Highly recommended.

De reden dat ik hiervoor kies, heeft ook te maken met de afspraak die zijn beste vriend H en ik hebben gemaakt over het inhoud van de urn. Sjoerd wilde nl. niet dat zijn as over een ‘voetbalveldje’ werd verspreid. Fijn, want dat hielp ons natuurlijk geen stap verder. We hebben besloten dat we samen nog een keer naar Gomera (één van de Canarische eilanden en Sjoerds lievelingsplek) gaan en daar de as over zee zullen uitstrooien. En dat allemaal op de “Big Lebowski”-manier, want dat is de film waarover het hier gaat. Laat Gomera toevallig ongeveer dezelfde locatie gebruiken als in de film en ik weet één ding zeker: ik kies de rol van John Goodman! Verder ga ik er niet te veel over zeggen, maar het is een scene om het van in je broek te doen van het lachen.  Wil je weten hoe, dan ga je de film maar bekijken en je moet hem helemaal afkijken, want de scene zit op het einde.

En om je alvast in de stemming te brengen, hierbij het antwoord op deze uitdaging, zijn favoriete nummer uit “The Big Lebowski”: Kenny Rogers met “Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In)”.

Liefs,

.

.

.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Jz3yhYYV5MQ]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *