Ik heb wat met Italië. Waarschijnlijk zal dat komen door mijn jeugd die ik veel heb doorgebracht bij de familie M.  Tante N. was een Rotterdamse die ook in het Zeeuwse terecht was gekomen en Oom A. was een geboren  Siciliaan.  Zoveel als ik maar kon, heb ik daar de middagen doorgebracht (ook omdat mijn ouders allebei werkten). Hier heb ik als heel klein meisje spaghetti leren eten met enkel een vork, kilo’s Parmezaanse kaas geraspt en groeide ik op als half Italiaans meisje.

Ik kon mijn geluk dus ook niet op toen we besloten om in 2000 samen met mijn toenmalige vriend de vakantie op de geboortegrond van mijn oom door te brengen.  Daarnaast ligt de Etna op Sicilië en die heeft ook een bepaalde aantrekkingskracht op mij, vooral als hij hij lava uitspuwt en liet dat nu net gebeuren terwijl wij daar naartoe gingen. Het vliegtuig moest met een grote boog om de Etna vliegen om rondvliegend gesteente te vermijden.
F. vond het doodeng en ik zat alleen maar te glunderen en op nog meer lava. Helaas hebben we een echte uitbarsting gemist, omdat we net die dag naar Messina waren geweest. Zwaar balen!

We hadden een autootje gehuurd mèt radio om de meest prachtige plaatsen en plekjes van het eiland te ontdekken (vanwege de grootte is het gebleven bij de oostkust) zoals Neapolis: het archeologisch park in Siracusa, heel Taormina en Gole dell’Alcantara.

Waar we ook naartoe gingen, welke zender we ook opzette, telkens kwam dit nummer weer voorbij. Nu spreek ik best wel een klein woordje Italiaans, maar ik had geen flauw idee wat er nu eigenlijk gezongen werd, wel kon ik het aan het eind van vakantie fonetisch meeblèren (en na gecontroleerd te hebben, klopte het allemaal redelijk).

Deze plaat verlichaamt mijn vakantie op Sicilië. De cd behoort natuurlijk tot mijn uitgebreide muziekcollectie en wanneer (het is een zekerheid) ik weer terugga naar Sicilië, dan zal ik ervoor zorgen dat ik die in ieder geval bij me heb. Dit is de ultieme herinnering aan een mooie vakantie: Subsonica – Tutti I Miei Sbagli (All My Mistakes)!

Liefs,

.

.

.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Z82IulrBRzA]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *