Ik heb geen kinderen, ben nooit getrouwd geweest, gelukkig heb ik wel andere, mooie, herinneringen, maar deze heftige gebeurtenis heeft gewoon het meeste indruk op mij gemaakt.  Die hele dag staat van minuut tot minuut in mijn hoofd gegrift. Van het moment dat ik werd gebeld door vriend H met de opmerking dat het niet geweldig ging met Sjoerd tot de allerlaatste minuut. Woord voor woord, alle genomen stappen zijn niet meer uit mijn geheugen te wissen. Ik kan zelfs nog precies de parkeerplaats aanwijzen waar ik de auto heb neergezet bij het UMC.

Rond een uur of twee ben ik dus door vriend H. gebeld met het verzoek of ik contact op kon nemen met zijn artsen. Zijn bloeddruk was nl. onverwachts enorm gezakt en H. was ongeveer de kamer uitgezet. Hoewel het niet urgent was, adviseerden ze mij toch om rustig aan daar naartoe te rijden. Het zou voor hem vast prettiger zijn als ik erbij was en om hem de dag door te helpen. De autoradio was op dat moment nog niet ingebouwd (dat is pas gebeurd in de zomer van 2009) en ik maakte gebruik van mijn headset om via mijn mobiel naar Slam! FM te luisteren. Daar werd nl. weinig geouwehoerd en de muziek zorgde ervoor dat ik mijn gedachten bij het rijden kon houden (+ natuurlijk het gaspedaal ;-)).

Het laatste nummer voordat ik de auto uitstapte was dit nummer en gek genoeg (nou hoewel… het was toen ook een hit) was het ook het tweede nummer dat ik hoorde toen alles voorbij was en ik weer naar huis moest rijden. Het was een lange, lange weg terug en daar kan ik me niet veel van herinneren, maar Slam! FM heeft ervoor gezorgd dat ik weer veilig thuiskwam.

Het nummer heb ik daarna lang niet meer gehoord tot ergens in 2009 hoorde in een aflevering van “Cold Case”: mijn adem stokte, ik kreeg een brok in mijn keel en in gedachten zat ik weer in de auto op de dag dat mijn leven compleet veranderde: dinsdag 4 december 2007, de dag dat ik mijn lief verloor.

Het nummer van vandaag is OneRepublic feat Timbaland met “Apologize”.

Liefs,

.

.

.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ZSM3w1v-A_Y]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *