Waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen? Ik denk dat ik het leuker had gevonden om juist een nummer uit te moeten kiezen waar ik niet alle woorden van ken. Dan kom je lekker in het meest onverstaanbare circuit uit en kan je nog lol hebben met “misheard lyrics”. Eén van mijn talenten is nl. het onthouden van songteksten. Ja, het is zo nutteloos als het maar zijn kan voor iemand die niet ambieert om professioneel te gaan zingen of zelfs maar een gelegenheidsbandje op te richten. Maar goed, dat betekent dus dat ik weer keuze heb uit een enorm aantal nummers.

De meeste liedjes hebben een logica. Ze hebben een thema, ze rijmen en stapsgewijs ‘vertelt’ men een verhaaltje. Als je dat steeds bedenkt, dan lukt het ook beter om iets te onthouden (grappig genoeg zijn gedeeltes van mijn geheugen nog steeds een zeef – rouwdementie noemen ik en de onzen dat).

Moeilijker is het als een plaat niet logisch in elkaar zit. Als het gewoon een opsomming van woorden is met allemaal dezelfde uitgang. Tja, als je als puber zo’n enorme fan bent van deze groep, je ongeveer ieder concert af gaat dat een beetje in je buurt zit, dan zorg je er minimaal voor dat je ook deze woorden op kan dreunen.

Eigenlijk zit dit nummer vast aan een ander van dezelfde elpee. Dat zie je ook als je de clip bekijkt, want de twee clips lopen in elkaar over. Het concept is weer afkomstig van een andere held: Bob Dylan die dit al eerder gebruikte voor zijn “Subterranean Homesick Blues”. Toch blijft het een grappig nummer en volgens hoofdvoorman van deze groep zouden we in 1998 allemaal ‘roteren’. Over wie ik het heb: INXS met “Mediate”.

Liefs,

.

.

.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VFUEgFdP5zE]

Day 08 – A song that you know all the words to Inxs – Mediate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *