Ik had het thuis al gemeld. Er moest en zou een kerstboom in huis komen. Niet dat ik zo’n kerstliefhebber ben (laat de spuitsneeuw, buitenverlichting en lachende kerstmannetjes maar achterwege), maar in december geen kerstboom hebben is ‘out of the question’.

Lief heeft geen enkel idee waar je hier in Christmaswood Easterwood kerstbomen kan kopen, dus heb ik Internet maar weer eens een keer als medium gebruikt. Het blijkt echter dat boeren achter lopen met de moderne technieken, dus weinig irl-verkooppunten te vinden. Ja, ééntje. Iemand in Dongen* die echt de mooiste bomen te koop heeft staan. Mét kluit, vers uitgestoken voor het luttele bedrag van 5 euro en blijkt Dongen nu maar 10 kilometer van Easterwood te liggen.

Route uitgestippeld (ook weer via Internet) en ik ging op mijn vrije zaterdagmiddag met de groene mega pooierbak naar het lieftallige Dongen. Tjonge, wat kom je dan door gehuchten heen. Ik waande me meer in Zeeuws-Vlaanderen dan in de bewoonde wereld met uitzondering dat je daar nog normaal kan rijden. Een grote hoeveelheid aan wegversmallingen, drempels en tractoren in de omgeving van Dongen zorgden voor een eneverend ritje. Zou dit een ontmoedigingsbeleid zijn voor niet-Dongenaren? Ik heb er in ieder geval in plaats van de geschatte 15 minuten ruim een half uur over gedaan.

En dan zit je écht, écht, écht in de middle of nowhere. De weg (Oude Vaartpad) doet zijn naam eer aan. Mocht je al klagen over de Bredaseweg / Oosterhoutseweg (Breda – Teteringen – Oosterhout), blijf hier dan maar uit de buurt. Een verharde (?) zandweg die door de grote hoeveelheid regen van de laatste tijd (?) omgetoverd is in één grote modderpoel met de nodige gaten. Er zal een brief uit gaan naar de TROS. Prima circuit voor Ter Land, Ter Zee en in de Lucht’s achteruitrijden of de beruchte caravanrace.

Dus Lief, die grijze auto die voor de deur staat, die is inderdaad van ons. Binnenkort krijgt hij van jou zijn eerste wasbeurt? 5 euro: geen geld voor een pracht kerstboom en een schone auto.

PS update december 2009: Meneer is gestopt met zijn website (of ik geloof dat het zijn zoon is). Zou mijn publiciteit te veel zijn geweest?

6 Replies to “5 euro: geen geld!”

  1. bedank voor jullie goede review maar ik wel wat dingen recht zetten. we hebben in dongen ook nog andere mensen als boeren. wij doen deze kerstboomverkoop puur uit hobby. en dat over de veepad dat is waar als je er met 120 overheen crost dan heb geen auto meer over misschien een brief schrijven naar gemeente dongen en dan een schade formulier opvragen.

    maar ons motto is als de klant maar tevreden is dan zijn wij ook tevreden.!!! daar kunnen vele bedrijven een puntje aan zuigen.

  2. Absoluut meneer Van Weesenbeek. Ik ben prima geholpen. Ik heb overigens niet met 120 over het veepad gereden (ik ben dan toch echt een vrouw ;-)). dus meer dan modder is het niet geworden. En de auto kan wel eens een wasbeurt gebruiken. 🙂

  3. ook dit jaar hebben we weer kerstbomen te koop maar ze zijn niet meer € 5 maar € 6. ik hoop dat jullie weer aandacht geven aan de verkoop van deze kerstbomen zoals jullie vorig jaar hebben gedaan nogmaals bedankt voor het artikel van vorig jaar het heeft aardig wat mensen opgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *