Het is weer zover: 4 dagen van gekte, idioterie en vooral veel zuipen. De a-muzikale dweilorkestjes lopen hier alweer door de straten en loop je hier in je spijkerbroek en jas rond, dan ben je deze dagen De Gek. Ik vind het altijd een heel bijzonder evenement en besef dat ik nooit helemaal zal begrijpen waar het om draait (wie dat weet, mag het hier zeggen).

Nu ben ik helemaal geen fan van dat soort Nederlandstalige muziek en bier is niet mijn meest favoriete drankje en toch ga ik dit jaar één middagje / avondje mee. Het heeft de persoon in kwestie wat moeite gekost, maar morgen trek ik mijn zilveren pandjesjas aan, ga ik eerst de optocht vanuit de hoogte bekijken en daarna ga ik mee naar het kindercarnaval (wat toch beter bij mijn geestelijke leeftijd past). Simpelweg omdat ik het nog één keer wil bekijken vanuit de ogen van een echte carnavalsganger.

Alleen wil ik bij voorbaat waarschuwen: aan mijn lijf géén polonaise!

Liefs,

3 Replies to “De tijd voor malloten is weer aangebroken”

  1. Mijn carnavals-ganger is gelukkig na zondag wer heelhuids thuisgekomen. Ze waren allemaal ladderzat geweest en volgens hem was het bere gezellig. Ik was gewoon blij dat hij heel thuis is gekomen en ik niet mee hoefde.
    Hoe was het voor jou?

  2. Mijn kater kwam van de cola-light. Oh, wat ben ik blij dat het weer voorbij is. De grote optocht was minder leuk dan vorig jaar (vele grote gaten) en tijdens de kinderoptocht had ik visite en had ik op een gegeven moment zo ongeveer uit het raam willen hangen: “En nu KOPPEN DICHT!”.

    Maar ach, het is voorbij en de rust is wedergekeerd. Fijn dat jouw mannetje het naar zijn zin heeft gehad en dat hij weer veilig terug is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *