Tja, die titel houdt waarschijnlijk al een flink aantal lezers tegen, want wat kan er nu zo boeiend zijn aan Wormerveer? Geen idee, ik ben er zelf nog nooit geweest, heb zelfs even moeten opzoeken waar het lag (ten westen van Purmerend, naast het idyllische plaatsje Westknollendam).

Als ik het goed begrepen heb (zelf niet in bezit van kinderen) komt a.s. zaterdag Sinterklaas in het land. Nu heb ik niet veel op met Sinterklaas (wel de kadootjes, maar helaas is die tijd voorbij), maar voor kinderen is het natuurlijk super. Sinterklaas in zijn prachtig rode gewaad met Amerigo zijn witte schimmel en heel veel zwarte pieten (en alsjeblieft niet van die moderne gekleurde!) die met pepernoten strooien. In Wormerveer komt hij op 25 november langs, alleen moet men het dit jaar zónder strooigoed doen. Zodra de hulpjes van Sint ervoor zorgen dat één pepernoot niet in de mondjes van de kinderen, maar op straat terecht komt, komt het bonnenboekje van oom agent tevoorschijn om ze te bekeuren (of zouden ze meteen als ongewenst vreemdeling naar Schiphol-Oost verplaatst worden?).

Photobucket - Video and Image Hosting

Overigens niet omdat het zo’n troep geeft op straat (één regenbui en alles is een ondefinieerbaar prutje geworden, hooguit zorgt het dan voor plaatselijke gladheid). Een overijverige (ik wist niet dat ze er waren) ambtenaar van de gemeente Wormerveer heeft besloten dat pepernoten niet goed zijn voor kindertjes. Daar worden ze maar dik van. De overheid (en ook ambtenaren) zijn de laatste tijd de weg al kwijt en proberen alle Nederlanders inclusief dus kinderen in het gezonde hokje te duwen. Dat alleen al zou het al belachelijk maken om dit verbod in te stellen, maar het is nog niet alles.

De tweede reden om het strooigoed te verbieden is -hou je vast-: het veroorzaakt WINDERIGHEID. Ja, je leest het goed! Een ambtenaar die zich zorgen maakt om de arme darmpjes van die kinderen. Wat is de gedachte hierachter? Zou het om de haalbaarheid van het verdrag van Kyoto gaan? Of zou men bang zijn voor steekvlammen omdat papa of mama op hetzelfde moment een sigaretje aansteken (of de open haard als ze niet (meer) roken)?

Zullen we dan ook maar bruine bonen en andere peulvruchten, prei, koolzuurhoudende dranken, uien, koolsoorten, bier en fruit meteen verbieden. En iedereen graag regelmatig eten en zeker niet op nuchtere maag (hoe dat ’s ochtends moet is mij een raadsel). Gewoon een landelijk verbod op het laten van scheten! Bekeuren: een extra inkomstenbron voor de politie. 150 euro op een reukloze, voor een licht geurende 300 en categorie 5 (je kent ze wel: scheten die urenlang blijven hangen) voor laten komen, een cursus “Hoe hou ik mijn achteringang op slot” en 500 euro doneren voor de staatskas.

Welkom weer in onze maffe landje Sinterklaas!

One Reply to “Geen frisse wind door de gemeente Wormerveer”

  1. Briljant idee. En nog een reden om binnenshuis te blijven, want niet alleen ben ik fan van veel van de door jou genoemde etenswaren (aangevuld met ei en mayo, dit ten overvloede), ook grossier ik in categorie vijf, de kleefscheet met handjes zeg maar. Zelfs al kreeg ik mijn maandelijkse toelage van Getronics eindelijk eens uitbetaald (we blijven hoopvol) dan nog kon ik al die bekeuringen niet betalen.
    Ik heb al meelij met die enkelingen in de Wormerveerse gemeentepolitiek die werkelijk proberen iets fatsoenlijks te doen voor de ingezetenen. Ik voel er overigens veel voor er met een ploegje strooigoed torsende rasrufters eens een bezoek te brengen rond sinterklaas en de confrontatie met de hermandad en zeker de bewuste ambtenaar aan te gaan. Benieuwd trouwens hoe een ambtenaar deze ‘wet’ erdoor heeft gedrukt, ik maar denken dat de raad daar eerst goedkeuring aan moet verlenen. Is dat daadwerkelijk gebeurd dan zie ik het somber in voor de Wormerverianen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *