Het is al behoorlijk lang geleden dat ik, in Zeeuws-Vlaanderen en bij mijn zus in Oeteldonk, verplicht meedeed met carnaval: Rotterdammers blijven altijd nuchter (tenminste, nuchter nuchter, ze kunnen een enorme hoeveelheid alcohol naar binnen gieten met niet altijd even leuke resultaten). Vorig jaar was ik het carnavalsweekend bij Lief en moest zondag naar Rotterdam toe, omdat ik een voorstelling had in het Luxor Theater. Op weg naar het station voelde ik me compleet vervreemd, ik moest me als enige normaal geklede door een bizar uitgedoste menigte banen. De buurman stond voor mijn snufferd verkleed als SponseBob! En ik liep daar in mijn spijkerbroek, mijn suède jasje en hooggehakte laarzen. Dit jaar mag ik het dus helemaal meemaken, maar ik geloof dat ik me er maar flink afzijdig van ga houden (hoewel het misschien wel leuk is om nog een paar foto’s te nemen).

Eén van de ergste dingen van Carnaval zijn de carnavalskrakers. De onderwerpen zijn vaak verzonnen met een giga-hoeveelheid drank achter de kiezen en verder dan ‘Bij ons staat op de keukendeur’, ‘Weet je wat ik wel zou willen zijn (een bloemetjesgordijn)’, ‘Wat een genot in mijn grot’, ‘Boem is ho, Tuut Tuut’, ‘Klein konijntje Peter heeft een wortel in zijn hol’, en de ‘Vogelgriep’ van Johan Vlemmix gaat het meestal niet: niveau lager dan laag.

Dit jaar moet ik helaas bekennen dat er wel een leuke tussen zit. In zijn laatste show heeft Theo Maassen een luisterliedje opgedragen met de wereldtitel ‘Lauwe Pis’. Nadat ik eerst over de grond heb liggen rollen van lachen en met moeite getracht heb het nummer af te luisteren, ben ik als een speer naar de wc gehold, omdat ik mijn lauwe pis niet langer kon ophouden.

Officieel was het een sneer naar alle cabaretiers die zo graag liedjes moeten zingen in hun voorstellingen, maar het scoorde enorm en is dé scène uit zijn voorstelling geworden. Om zijn publiek tegemoet te komen, heeft hij, samen met de carnavalsvereniging ‘De Kapotte Kontjes’ (what’s in a name?), deze tekst op muziek gezet en het is pas uitgebracht. Hoewel totaal politiek incorrect en met een tekst die eigenlijk niet door de beugelkan, kan niets dit toch meer verslaan, dít wordt DE Carnavalskraker 2007. Omroep Brabant en Radio 8FM, stop maar met zoeken, het is lullig voor de anderen, maar laten we hen een afgang besparen.

Ben je nieuwsgierig geworden, hier het eindresultaat en de originele sketch uit Theo zijn voorstelling mét de bijbehorende tekst zodat je lekker kan meeblehren!

Theo Maassen – Lauwe Pis

In Afrika daar smaken rauwe bonen nogal zoet
omdat er altijd ergens wel een hongersnoodje woedt
Je zit dan psychologisch net iets sneller in een dal
daarom zeg ik Afrikaantjes vier toch ook eens carnaval!

Ze maken mij de pis niet lauw
Het heeft tieten, zit te zeiken, 3 keer raden..ja een vrouw!
Ze maken mij de pis niet lauw
Ik ben een beetje misselijk ‘k hoop dat ‘k het binnen hou

En in het midden oosten daar heb je een conflict
daar lijkt mij polonaise uitermate voor geschikt
Argumenten gaan dan ongemerkt over in gelal
nou dan hoor je al van verre, ja daar is het carnaval

Ze maken mij de pis niet lauw
Hup kom op die beentjes wijd ik blijf je altijd trouw
Ze maken mij de pis niet lauw
Dat is geen schoudervulling, nee dat is gewoon m’n bouw

Amerika, het land van Bush..dat is de president
Het zijn de nieuwe nazi’s al wordt dat door hun ontkend
Ze roeiden indianen uit, een volk kwam ten val
Ja, er zijn nog indianen maar alleen met carnaval

Ze maken mij de pis niet lauw
Ik hou van jonge meisjes, want die zijn zo lekker nauw
Ze maken mij de pis niet lauw
Doe maar weer een ander ik verveel me nogal gauw

In China daar eet iedereen elke dag chinees
dat kan toch niet gezond zijn, altijd bami met wat vlees
Daarom adviseer ik frietje met of broodje bal
want dat is wat wij eten hier tijdens carnaval

Ze maken mij de pis niet lauw
Het kan heel even pijn doen als ik ‘em naar binnen douw
Ze maken mij de pis niet lauw
De boodschap die is duidelijk, hou maar op met dat ge-au

Nee, dan de buitenlanders, wat zijn het er toch veel
Dat heet dan met een mooi woord multicultureel
Ja, ik zeg niet dat het vol is want dan klinkt er straks een knal
en dat kan ik niet gebruiken want dan mis ik carnaval

Ze maken mij de pis niet lauw
Er zit ook wel wat bloed bij maar het meeste is cacao
Ze maken mij de pis niet lauw
Dat wijf dat moet niet zeiken zolang ik d’r onderhoud

Alle moslim terroristen, of ja een heleboel
die zijn bereid te sterven voor een hoger doel
want dan mag je maagden neuken, in kleine honderdtal
maar dat is nog altijd minder als ik met carnaval.

7 Replies to “Oh jeetje, het is weer zover!”

  1. Het is niet verwonderlijk met de teksten van carnavalsliedjes dat ik carnaval nooit zal begrijpen. Dan kun je verhuizen naar Breda en omgeving, maar volgens mij veranderd dat de onzinnigheid niet. Zuipen zal vast helpen, maar dat doe ik thuis al genoeg!

  2. Nee hoor, Switch, ik zal het ook nooit begrijpen. Ik hoorde afgelopen donderdag op de bowling dat men in Krabbengat (Bergen op Zoom) vorig jaar allemaal in gordijnen liep en dat moet dan grappig zijn. En die teksten van carnavalsliedjes… je moet heel dronken zijn om die leuk te vinden en dat heb ik er niet voor over. Alleen die van Theo Maassen was oorspronkelijk niet als carnavalsnummer bedoelt en persoonlijk vind ik de tekst hilarisch: Amerikanen roeiden Indianen uit, ja er zijn nog Indianen, maar alleen met carnaval. (ok, er zijn betere voorbeelden, maar laat ik maar net doen alsof ik een braaf meisje ben 😉 ).

  3. ik ben dus een limburgse en ik kan je zeggen dat ik de afgelopen jaren mijzelf heb opgesloten in huis tijdens carnaval. het liedje van theo maassen is geweldig. (ben werkzaam in eindhoven, dus ik moet het nu wel aanhoren). maar ik doe het hele jaar al gek en ik heb die drie dagen daar niet voor nodig. die zijn voor de mensen die normaal de rest van het jaar thuis opgesloten zitten.

  4. Goh Bingelke, er zijn dus meer autochtonen (ik bedoel uit Limboland 😉 ) die niet van carnaval houden. Pffff, is het toch niet zo’n schande dat ik er niet aan mee zal doen. En ik ga me dan wel vermaken met Theo Maassen, dan doe ik toch iets…..

    Sorry Switch, Ik ben import en kom oorspronkelijk uit jouw stadje….. 😉 Forgive me please… 🙁

  5. ik weet niet of het mag en of je het wel leuk vind maar ik heb je even gelinkt. is ook voor mij makkelijker om terug te vinden. en zo veel maak ik echt niet mee. dit zijn gewoon mijn alledaagse gebeurtenisjes maar dan in een leuk jasje gestoken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *