Dit jaar heb ik toch maar weer een kerstboom gezet. Een grote, zoééntje waarvan je de top moet afhalen, omdat hij anders niet in de kamer past. Het is niet een echte schoonheid, de takken zitten wel heel ver uit elkaar, maar ja, ik heb hem binnen 5 minuten bij de kerstboomverkoper gehaald (en reed er een kwartier over om er te komen: hoe rendabel!). Daarnaast, zo’n kerstboom moet ook een thuis krijgen en ik heb een gul hart.

De kerstversiering heeft 2 jaar in de kast geleden, evenals de snoeren met lichtjes. Van die grote, want die vind ik nog steeds leuker in een grote boom dan die minilampjes. Met veel enthousiasme ben ik de boom gaan optuigen. Zonder de geweldige (en vaak nutteloze) aanwijzingen van Sjoerd,  maar het was goed. Toch, met hem had ik waarschijnlijk iets niet over het hoofd gezien.

Toen ik de stekkers van de snoeren in het stekkerdoos stak -natuurlijk pas nadat ik ook alle ballen in de boom had gehangen- bleek dat één van de snoeren niet werkte. Ik was weer te ongeduldig geweest. 🙁 Dus eigenlijk moest ik dus alle snoeren, ballen etc. er weer uit halen om dat stomme snoer weer te verwijderen. *zucht *

De laatste weken heb ik dus een kerstboom gehad waarbij een zielig snoer half uit de boom zat te bungelen en ik telkens gefrustreerd naar die kerstboom keek. Totdat….. ik op bezoek ging een mannelijke vriend R. Ik vertelde het verhaal en heel nuchter werd mij verteld dat ik natuurlijk het snoer in kleinere  stukken kon knippen, kapot is tenslotte kapot. Doing! Typisch weer iets voor een vrouw om daar niet aan te denken.

Dus dit weekend heb ik wederom enthousiast het kapotte snoer uit de boom getracht te knippen. Tja, een vrouw moet zich daar blijkbaar niet aan wagen, want een werkend snoer is ook -per ongeluk- onder handen genomen.

En dan zegt men ook dat een ezel zich geen twee keer aan dezelfde steen stoot. Tja, deze ezelin wel, want 2 jaar geleden heb ik in het bijzijn van lief een dode tak uit de boom geknipt en daarbij ook weer een snoer onthoofd.  Kortom, ik moet tot mijn spijt bekennen dat mannen toch af en toe scherper zijn dan de vrouwen (zeker deze). Ik had gehoopt dat ik nu altijd gelijk zou hebben zonder zo’n eigenwijze man om me heen, maar helaas, er blijkt wat dát betreft in 2 jaar nog niets te zijn veranderd.

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *