Mijn oudlief heeft ooit voor de VVD in de gemeenteraad gezeten. Samen met hem maakte ik geintjes om zelf een politieke partij op te richten, maar als het serieus werd, gaf hij altijd aan dat politiek niets voor mij is. Ik ben nl. iemand die niet tegen onrecht kan en concessies zijn prima, maar je moet niet je standpunten verloochenen en  ik vind het ook niet kies om je stem in te ruilen voor een stem voor plannen waar jouw partij het mee eens is.  Tja, ik weet dat de politiek zo werkt, dus dan neem ik maar geen plaats.

Een goed voorbeeld is nu gaande in Oosterhout. Ingenieursbureau Oranjewoud heeft al jaren een nieuw, groter pand nodig en men heeft zelf een prima plek in gedachten: ongeveer 150 meter verder dan het huidige pand, op een plek waar nu nog groenvoorziening is. De gemeenteraad heeft dat plan echter met 14 stemmen voor en 15 stemmen tegen verworpen. Nu wil het geval dat Oranjewoud 2 dagen voor de vergadering een contract heeft getekend met een bouwbedrijf om op díe locatie het al ontworpen pand neer te zetten. Oeps!

Oranjewoud moet en zal dus op die locatie bouwen en wel nu (zie je het voor je, zo’n stampvoetend directeurtje) anders verlaten ze Oosterhout. De wethouder van o.a. Ruimtelijke Ordening is wel gevoelig voor chantage en gooit het stuk opnieuw op de agenda en voor de zekerheid ook op de agenda’s van de komende vergaderingen. Het zal toch maar eens gebeuren dat het vandaag onverhoopt toch niet lukt….

En ook Oranjewoud laat van zich horen. De directie roeptoetert bij BN De Stem dat het allemaal zo oneerlijk is, de ondernemingsraad van Oranjewoud stuurt een klaagbrief dat het pand bijna instort en dat ze niet zover willen reizen en voor de zekerheid wordt de BZW (Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging) ook nog maar ingeschakeld, want ach en wee. Wat men echter geen van drieën meldt, is dat er voor hen op meerdere plekken binnen Oosterhout mogelijkheid is om te bouwen, maar dat laten de eisen van Oranjewoud niet toe (herkenbaar pand op zichtlocatie langs snelweg, voor 2013 verhuizen en het pand moet belegbaar zijn). Oh ja, als men op de locatie bouwt die als alternatief is voorgesteld, naast de moskee, dan moet men ook nog de parkeerplaatsen ondergronds gaan bouwen en dat kost meer (2% van de begroting).

Kortom, GTST mag wel met vakantie zijn, Oosterhout heeft zijn eigen Oranjesoap. Met een gluiperige wethouder, een opstandige kleuter die gered moet worden uit de gemene handen van de oppositie, chantage en met een beetje ‘geluk’ vanavond ook nog geweld of meer. De gemeente heeft nl. uit voorzorg maar beveiliging ingehuurd, de tribune zit vol met mensen die dit onderwerp willen aanhoren en dan blijkt men ook nog de spanning op te voeren door dit onderwerp in het midden van de agenda te hebben gezet (en over het eerste onderwerp heeft men pas een uur gedaan).

Ik ben maar weer rustig naar huis gegaan om het onderwerp op veilige afstand met B&J (Strawberry Cheesecake), Twitter, eventueel straks de lokale omroep of een lekker muziekje te volgen. Ik kan er toch niets aan doen, mag mijn mond niet opentrekken en Sjoerd had wederom gelijk: ik ben geen type voor de gemeenteraad.

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *