Niet eens een BSoD (het is geen Windows), maar totaal zwart. Wel nog een knipperend lichtje van mijn beeldscherm, maar daar kom je ook niet ver mee als je geen beeld hebt. Nu weet ik wel wat van de zachte kant van een pc (de software), een harde schijf kan ik ook nog wel vervangen of een dvd-brander, maar voor de rest vind ik het maar een raar ding. Het stomme ding is ook pas net 2 jaar oud, dus je verwacht dan geen grote problemen.

En hoewel ik best wel goed ben in zoeken naar oplossingen, wordt dat een beetje moeilijk als je geen mogelijkheid hebt óm de oplossing te vinden. Met behulp van een lokale vestiging van een plaatselijke computerwinkel en mijn lieve broer kwam ik er er achter dat het het moederbord moest zijn. *zucht*, het zal weer eens niet waar zijn en ook best wel lastig als je er financieel nu niet florissant bij zit. Aan de andere kant is de pc ook al wat ouder, dus de prijzen van de onderdelen zijn dan ook weer in prijs gedaald.

Helaas moest ik het wel allemaal zelf doen, want mijn computermannetje was op vakantie en ik wist even niemand anders in de buurt die hardwaretechnisch is. Nadat ik in Breda er eentje had gehaald, heb ik met angst en beven het ding opengeschroeft en alle stekkers eruit gehaald en de nieuwe geplaatst. Helaas bleek dat nog niet alles. Ondertussen was de processor ook naar zijn grootje gegaan (en dat blijkt heel weinig voor te komen), dus mocht ik nog een keer terug naar CD-ROM-land om ook maar een nieuwe processor aan te schaffen.

Wat ik vergeten was, is dat als je zoiets groots vervangt, je ook problemen krijgt met de kernel. Dat is het programmaatje dat het besturingssysteem (Windows, Linux, Mac OS) aanstuurt. En als je dan bijv. een nieuwere, snellere processor erin zet, dan kan je conflicten krijgen. Dát kreeg ik er dus ook weer overheen. Echt om bijna knetter van te worden. Al met al heeft het een flink tijd geduurd voordat ik weer gebruik kon maken van mijn pc en je raadt het al, toen kwam het volgende probleem op mijn dak. Maar goed, dit is uiteindelijk gelukt.

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *