Nieuwbakken vriendin G. (ja, ik begin eindelijk hier een beetje te settelen) heeft 4 poezen en een kater en twee daarvan (van de poezen dus) waren gedekt door de enige man in dat huis (ik zeg dit zachtjes om Casper niet jaloers te maken; hij mag niet meer).

Afgelopen vrijdag is één van de twee, Heavenly, mama geworden van 4 kittens en ik ben dus even op kraamvisite geweest. Ik heb begrepen dat het geen gemakkelijke bevalling is geweest. Eéntje had een pootje dat in de weg zat en G. heeft hem (?) moeten helpen om alsnog door het geboortekanaal te komen. Daarna heeft ze zelfs nog moeten reanimeren. Gelukkig heeft dit mannetje (G., help me) het overleefd.

Het gevaar zat hem helaas in een andere hoek. Een witje kwam de eerste dagen niet goed aan en vanochtend was hij minder levendig. We zijn vanmiddag nog even snel krachtvoer voor kittens gaan halen, heeft G. nog een uur getracht het kleine hummeltje extra te verwarmen met een kruik, antibiotica, veel liefde en aandacht. Helaas heeft het niet mogen baten.

Ondanks dat het niet mijn kittens zijn, baal ik enorm en vind ik het enorm vervelend voor G. Het mag voor sommigen dan maar een huisdier zijn, het blijft toch een levend wezentje dat daar heel welkom was.

Liefs,

.

.

.

Update ma 22 maart: Helaas heeft het er nog ééntje niet gehaald. Verdomme, verdomme, verdomme! (en de pastoor zegt het ook, dus ik mag het zeker!)

2 Replies to “Kleine hummeltjes”

 1. Owww gussie.
  Blijkbaar echt een zware bevalling geweest voor moeders en kleintjes.
  Hopelijk gaat het met de anderen nu wel goed.
  Kus
  Cat

  1. @Cat,
   Ja, het hemelse meisje heeft het echt moeilijk gehad en niet te vergeten de twee kittens die het niet hebben gered. Ik heb die witte zien worstelen -met de andere ging het toch nog redelijk- en het was echt hartverscheurend om te zien.

   De 2 overgebleven kleintjes zijn ondertussen alweer flink gegroeid (en toch moet ik telkens lachen als ik hoor dat ze ondertussen 50 gram -update eergisteren- zijn aangekomen).
   X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *