Heb jij toevallig je haar heel donker geverfd? Zwart of “Chocoladebruin” (wat gewoon zwart is)? Lees dan maar verder, want je zou problemen kunnen voorkomen.

Sinds twee maanden heb ik er een Oosterhouts vriendinnetje bij. Ik had haar via-via leren kennen en had haar natuurlijk verteld waarom ik hier ben komen wonen. Op de sterfdag van Sjoerd belde ze op om te vragen of ze langs mocht komen en toen ze arriveerde, had ze twee enorme paarse kaarsen bij zich. Eéntje voor mij, ééntje voor Sjoerd. Die moesten die avond absoluut aan. Echt zo lief dat ze hierover had nagedacht.

Maar goed, M. heeft had dus ooit haar haar zwart geverfd. Vanwege de winter vond ze dat het wel eens tijd werd voor wat anders en ze toog naar de kapper. “Ik wil het blond”, zei ze. Schijnbaar is dit één van de lastige opdrachten voor een kapper, maar hij het wel wilde proberen.

Vorige week belde ze op.  Ze had dan wel 7 uur bij de kapper gezeten, maar het resultaat was om te zoenen zo mooi. Ze was een echte femme fatale geworden. Sexy, zonnig: precies wat ze wilde.

Een paar dagen later belt ze weer op. Ze had haar haar maar een keer gewassen (met speciale ouwe lullen shampoo voor grijs haar). Helaas was dát resultaat minder zoenbaar. Nadat ze haar haar gedroogd had, bleek  ze alsnog peentjes rood haar te hebben gekregen; ze was de vrouwelijke versie van Bassie geworden.

M, Bassie is wél tevreden met het resultaat hoor!

Liefs,

Update: M. heeft ondertussen weer 4 uur in de kappersstoel gezeten. Het is nu nóg iets korter en de volgende wasbeurt heeft ervoor gezorgd dat het geen peentjes rood, maar een iets subtieler oranje is geworden.

2 Replies to “Nooit doen!”

 1. Nou vind ik oranje haar toevallig wel mooi, nou ja, oke, niet dat Bassie haar).
  Maar mijn kapper is in ieder geval eerlijk met wat hij wel en niet voor me kan betekenen. Want niet alleen zwart geverfd haar heeft de neiging om bij blonderen oranje te worden. Ook van nature zulk donker haar wordt bij enkel bleken echt giftig oranje. Volgens mij heeft mijn broer oooit eens zo’n poging gedaan in zijn late tiener periode en heb ik zelf ook eens zo’n akkefietje gehad. Bij mij werd het enkel niet Bassie maar van dat plumeau oranje. Je kent ze vast (nog) wel, van die veelkleurige haartjes dingen om spinnenwebben van je plafond te halen. Nou dat kleurtje dus. Echt verschrikkelijk.
  Gelukkig was ik toen ook al vaste klant bij een hele lieve dame van de haarverfshop en die kon me vertellen dat je er dan een as kleur in moet gooien. Dat neemt de scherpe randjes van het oranje weg… Nou en sindsdien heb ik gewoon een hele goed kapper die zelf weet wat goed is voor mijn haartjes. En doe ik dus NOOIT meer zelf expirimenteren. Maar die kapper van je vriendin had gewoon haar moeten weigeren met zo’n drastische kleur wijziging, dat gaat echt eigenlijk nooit goed. Sufferd! Niet je vriendin, die kapper dus.
  Ik ga morgen zelf naar de kapper, kijken of die ook dit keer er weer iets moois van kan maken… Ha ha, vast niet Bassie maar ook zeker weten niet blond!
  Succes!

 2. Eén van mijn kappers (ik ben niet zo honkvast) heeft ooit gezegd dat als ik het blond wilde, ik mijn haar helemaal kort moest laten knippen. Niet half lang zoals ik het nu heb.

  Ach, iedere vrouw heeft wel een keer een haarfoutje gehad. Zo heb ik nogal dik haar wat een kapper flink had uitgedund aan de onderkant. Jammer alleen dat de keer erop ik een soort van matje in mijn nek had, omdat het te veel was gebeurd.

  Ik geloof trouwens wel dat de kapper haar gewaarschuwd heeft, maar dat kan M. beter hier zelf vertellen (weet alleen niet of ze de reacties kan vinden, ze is echt een computerleek).

  Heeft je broer ook wel eens blond haar gehad? Hmmm, foto’s!!!!!! 😀 En jou staat gewoon alles, dus dat oranje zal ook niet erg zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *