Het was een gezellig knus avondje hier in Easterwood. Samen met mijn harige Russische minnaar Casper, heb ik lekker op de bank naar …. -eigenlijk geen flauw idee wat- gekeken (blijkbaar niet boeiend). Meneer verwacht naast een lekker plekje, ook nog een arm die volledig tot zijn beschikking staat en hem uitgebreid aait en knuffelt: vooral aaien van oren en wangen kunnen hem gewoon scheel laten kijken van genot.

Natuurlijk ben ik niet te beroerd om af en toe lief voor hem te zijn en zo ook gisteravond. Alleen kwam ik op een gegeven moment een ongewenste gast tegen: een teek! In zijn nek zat zo’n eng rond bolletje, gelukkig geen enorme grote en zover als ik heb kunnen analyseren, was er nog geen flinke schade toegedaan.

Alleen moest dat kreng natuurlijk wel geëlimineerd worden en dat is bij Casper geen pretje. Niet dat hij zijn klauwen uitslaat, maar zodra hij merkt dat er iets gaat gebeuren, vliegt hij naar, voor normale mensen, onbereikbare plaatsen toe. Meneer begon onrustig te mauwen en liet blijken dat hij de deur uit wilde: op naar veiliger oorden (hoewel dat met die teken relatief is).  Met snoepjes heb ik hem toch naar mij toe kunnen lokken, rustig op de bank zittend met in de ene hand de tekentang. En dan is het weer  verbazingwekkend hoe rustig hij blijft áls het eenmaal gebeurt, dus ik heb de indringer relatief snel kunnen verwijderen.

Stap één was nu voltooid, maar ik zat nu met zo’n griezel (en dat zeg ik alleen van teken en kakkerlakken) in huis. Gelukkig zat -dinnetje S. met wijze raad bij de phone en die kwam op het briljante idee om hem in pure chloor te gooien, want blijkbaar mag je ze niet kapot stampen ivm eitjes.

De teek heeft nog een redelijke begrafenis gehad in de vorm van een zeemansgraf (wc) terwijl ik het Wilhelmus heb gezongen. Het mag dan wel een griezel zijn, maar zelfs die mag je ook nog steeds met (een beetje) respect behandelen.

Liefs,

3 Replies to “Teek Wan”

 1. Muis is in 1 week al twee keer thuisgekomen met zo’n griezel. En dan blijken ventje en ik allebei schijtluizen want we hebben allebei echt zitten griezelen bij het verwijderen.
  Gatvergatvergatver!!!!
  Nou ja, ze wordt nu ieder dag even onder loep gehouden. En de muizen die ze meesleept en aangeknaagd laat liggen vinden we al niet eens meer ongewoon. Katten blijven minimonsters, al lijken ze nog zo schattig. Maar met zulke jakkies thuis komen. Hou het dan maar gewoon bij muisjes , Muisje.

  1. @Cat,
   Ach joh, ik zat ook te griezelen en ik weet nog steeds niet wat een teek voor functie heeft in de voedselketen. Ik heb afgelopen week meteen iets gekocht wat én vlooien bestrijdt en ook tegen de gevolgen van teken beschermd. En ik zal dan toch proberen Casper regelmatig te controleren, maar ja, meneer is op dit moment in een lentestemming en heeft weinig zin een aan “aai”-beurt.

   En muizen…. tja, de restjes die ik af en toe wel eens vind, overleef ik wel. Hij is vrij opruimerig (zou zelf zeggen dat hij te weinig te eten krijgt. ;-))

   1. @Sweetlikehoney,
    Ik heb geen flauw idee wat teken voor functie zouden moeten hebben.
    Ik vind ze in ieder geval echt walgelijk. En als ik zie hoe ze bij honden en katten tekeer kunnen gaan, zonder door de kat of hond zelf verwijderd te worden… Blijkbaar zijn die krengen gewoon enkel door ons mensen een beetje te verwijderen. Maar ergens zal de natuur er vast een bedoeling mee hebben gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *