Na Sjoerd’s overlijden heb ik een tijdje lang geprobeerd te werken met operating system Gentoo. Helaas werd dit snel een ramp. Een zelfgebakken kernel (hart van een besturingssysteem) is voor een leek niet te onderhouden en het ontaardde al snel in een groot zootje en had ik alleen nog maar een niet-werkend systeem.

Sinds Sjoerd’s pc ook naar de hemel is gegaan, heb ik toch maar iets simpelers geïnstalleerd. Er zijn een aantal mensen in mijn omgeving geweest die geadviseerd hadden om terug te gaan naar Windows, maar dat heeft Windows mij persoonlijk verboden. Er mocht geen installatie van Windows plaatsvinden en daarom toch maar weer open source (nou ja, alsof ik van plan was terug te gaan naar de MS-dynastie).

Dus nu staat er Kubuntu op. Een behoorlijk prettig werkend systeem voor mensen die zelf wel iets durven doen, maar niet zo complex als Gentoo.

En dus zit ik de afgelopen dagen te prutsen aan iets nieuws en leuk dat ik het vind! De techneut in mij is ontwaakt. Via de voorheen doodenge terminal (zie het als een DOS-prompt in Windows), ratel ik er de meest vage commando’s in en probeer ik toch zoveel mogelijk een systeem te maken dat voor mij bedoeld is.

En zeg nu zelf, zo’n lief pinguinetje is toch ook niet te weerstaan?

liefs,

One Reply to “PC-nerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *