Sinds gisteren is de navelstreng tussen mij en mijn oud-werkgever weer een stukje verder doorgesneden.

Ongeveer 5 jaar geleden heb ik meegedaan aan een pc-privé project. Via-via dacht ik een pracht pc te hebben gekocht. Helaas bleek het een zeer verouderd systeem met intern geheugen dat nog geen 2 maanden daarna niet meer gefabriceerd werd.

Gisteren begon mijn pc ineens heftig te piepen. We hebben op Internet het vertaalwoordenboek erbij gehaald en het bleek dat het geheugen van de pc het begeven had. Aangezien het (ram)-geheugen op dit moment alleen tweedehands te verkrijgen is en tegen absurde prijzen, lijkt dit het einde van deze miskoop.

Gelukkig hadden we het op tijd in de gaten, dus er was de dag ervoor nog een back-up gemaakt. Alleen ben ik nu best een beetje onthand en kan ik alleen pc’en als Lief luid ligt te ronken (raad eens wat hij nu aan het doen is ;-)).

Nou ja, met een beetje geluk krijg ik binnen no-time geld binnen en heeft de eenzame pc van Lief weer een werkend vriendje en komen er boven op zolder weer wat extra (vast nutteloze) pc-onderdelen bij.

5 Replies to “The lonely pc”

 1. is dat het geheugen dat je met alleen met zijn tweeen tegelijk kan plaatsen? ik had namelijk zo’n geheugen in mijn pc zitten. paar jaar geleden nog bijgekocht voor 160 euro maar nu heeft schoonbroer die pc en kostte het geheugen al 350 euro. kon hij net zo een nieuwe pc kopen. niet normaal wat ze soms voor dingen durven te vragen.maar goed wie ben ik he.
  fijne dag nog

 2. Hij komt er lief. No worries, en inderdaad zullen er wel weer onderdelen op zolder eindigen, zoals het hoort. Wat zullen jullie het zwaar krijgen als ik vóór iedereen de pijp uitga. Kan ik nog eens goed vervloekt worden!

  Bingel, helemaal correct. Per twee stuks, en met de dag schaarser. En stuk kan het ook nog, kennelijk.
  Gelukkig hadden we nog niks bijgekocht voor het ietwat sullige peeceetje.

 3. @het was wel goed spul hoor. ja ik ben getrouwd met een pc-freak. weet er wel het een en ander vanaf alleen moet je me niet vragen hoe alles heet. bij mij zijn het dingetjes en prulletjes. maar wij hebben nu asus en dat spul is ook ontzettend degelijk. bij normaal gebruik niet stuk te krijgen.

 4. Jaaaaa, binnenkort weer een pc-tje. Lief slim, want hij confisceert de nieuwe, want ik heb niets aan een snelle. Niet erg hoor, ik vermaak me met zijn oude pc ook wel (zit net een nieuwe cooler in en een nieuwe harddisk. 🙂

  PS Hij zit mee te lezen. Zijn pc IS niet oud, de mijne was oud. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *