Zoals je misschien al eerder gehoord heb, ben ik ook met het pokervirus besmet. Lekker weekje gehad. Afgelopen zondag heb ik een toernooitje online gespeeld. Inzet 6 dollar (ik had 10 dollar van Lief gekregen om mee te spelen) en -yippie- ik werd 6e. Er werd 22 dollar op mijn account bijgeschreven.

Daarna een gratis toernooitje. Eigenlijk had ik er helemaal geen zin in, maar mijn trots verbiedt me om met een fout handje (schoppen koning, klaver 5 oftewel Ks5c) all-in te gaan, dus maar braaf volgens de regels van mijn pokermaster doorspelen. Opeens waren er nog maar tien over (en dan kom je aan de finale tafel) en een uurtje zat ik heads-up (2 spelers). Blijkbaar vond meneer (chipleader, dus de meeste muntjes van ons tweeën) het niet zo boeiend meer en speelde ik nogal tight aggresive (alleen goede handen spelen en dan ook flink betten zodat het de tegenpartij duur wordt gemaakt en daardoor eigenlijk zijn hand weg moet leggen als deze echt niet goed genoeg is). Na 10 potjes kwam ik erachter dat hij er niet meer was. Braaf 20 minuten al zijn muntjes ingezameld. Het eerste toernooitje dat ik gewonnen heb!

Als laatste een gratis toernooi waarmee je bonuspunten kan winnen (100 BBP = 1 dollar). Lief op een gegeven moment naar bed toe en ik braaf doen wat ik moet doen en yep, ik ben 16e geworden. Laatste hand was, zoals ze dat noemen, een bad beat (een goede hand die wordt verslagen door een hand met veel geluk). Ik had zelf pocket vrouwen (QQ) en ging all-in (zette al mijn munten in).  Eén iemand had gecalled met Ks5c (het setje dat ik hierboven noemde). Ik lag dik voor, maar helaas kwam er op de flop een A(as), 2, een 3 en op de river (de laatste van de 5 kaarten) een 4. Hij won dus met een straatje (straight). Helaas pindakaas, ik lag eruit, maar had wel 36 bonuspunten gewonnen.

Maar goed, waar ik het eigenlijk over wilde hebben. Ik ben niet de enige die pokeren zo leuk vindt. Iedere maandagavond laat zend Veronica Poker Night uit, Eurosport laat regelmatig toernooitjes zien en RTL heeft ondertussen deze hype ook ontdekt. Dit weekend laten ze beelden zien van de Master Classics of Poker in Holland Casino te Amsterdam.

Er zijn meerdere toernooien, maar de grootste is met een buy-in van 5000 euro (voor dat bedrag mag je meedoen). Prijzenpot is er ook naar met 2,4 miljoen. De crème de la crème doet hier aan mee. Lief had eigenlijk ook mee moeten doen (met sponsor), maar door omstandigheden gaat dat dit jaar niet door (volgend jaar wel hoor!).

Dit weekend dus pokerweekend. Zak Buggles met smeerkaas en cheesesalsa en kijken hoe de big boys (en een paar girls) het doen en als icing-on-the-cake Rounders kijken. Heerlijk en leuk al die aandacht voor poker!

Wat wel jammer is, zelfs RTL7 noemt poker gokken en laat dat het dus echt niet zijn. Pokeren vereist inzicht, analytisch vermogen en het vermogen om snel je kansen te berekenen. Het is aan veel regels gebonden en alleen met bluffen win je echt niet. Toch verwelkomen we die mensen graag aan tafel, want dat zijn wel degene waarvan je kán winnen.

Poker, een pracht spel!

4 Replies to “Weekendtip”

  1. blijkbaar wordt er dit week-end in Spa (stadje in Wallonië) het belgisch kampioenschap poker georganiseerd … maar wanneer ik de tekst hierboven lees, veronderstel ik dat de belgische versie wel wat eenvoudiger zal moeten zijn …

  2. Ik heb al even gegoogled en de finale van de Belgische kampioenschappen zijn op 25 en 26 november a.s. (wel in Spa). Inderdaad zullen de spelregels wel versimpeld zijn. Anders gaat er nog een Nederlander winnen. 😉

  3. normaal ook, de belgische ardennen worden overspoeld door nederlanders op zoek naar hellingen van meer dan 10 meter … maar geen nood, we herkennen ze vanop afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *