Italië heeft toch al een speciaal plaatsje in mijn hart, laat staan het Italiaanse eten (dat je uit goed fatsoen ook geen eten, maar minimaal een beleving moet noemen). Ik vermoed ook dat ik in een vorig leven een Italiaanse schone was (of misschien wel zo’n big mama), want op de een of andere manier kom ik altijd weer bij Italiaanse kruiden uit. Gelukkig heeft Lief een andere specialiteit (van niets iets maken en curry’s), dus niemand hoeft hier voor een overdosis pasta te vrezen.

Om het weekend lekker te beginnen, maar toch redelijk gezond, werd gisteravond weer een van onze simpele, snelle maaltijden op tafel getoverd. Hoewel we toch graag gevarieerd eten, komt dit toch regelmatig terug, meestal op verzoek van Lief en natuurlijk wil ik dit ook delen met mijn gluurders.

Benodigd voor 2 personen (bereidingstijd incl voorbereiding ongeveer 12 min)
2 zalmfilets (of 200 gr kipfilet, maar onze voorkeur gaat uit naar het eerste)
1 courgette
200ml slagroom (ongeklopt uiteraard)
100 gr gedroogde tomaten in olie
ongeveer 2 tl paprikapoeder
ongeveer 1 tl chilipoeder
olijfolie
pasta

Snij de courgette in blokjes en de gedroogde tomaten in reepjes. Zet de pasta op (met koud water). Doe wat olijfolie in een hapjespan of wok, flink heet laten worden en gooi de courgette erbij*. Even aanbakken (minuutje of 3) en dan de slagroom en gedroogde tomaatjes toevoegen. Op een zacht vuur langzaam warm laten worden.

Als de pasta nog zo’n 5 minuten moet koken, leg je de filetjes in slagroom en laat hem zachtjes garen. Draai ze na 2,5 minuut even om, zodat je niet een half gaar stukje filet op je bord krijgt. Giet de pasta af en doe terug in de pan.

Haal de filetjes uit de pan en doe er naar smaak wat paprikapoeder en chilipoeder in en roer flink door (de reden dat ik niet aangeef hoeveel erin moet, is dat de sterkte van de kruiden per aankoop flink kan verschillen. Verstandig is om minder te gebruiken en even te proeven, eventueel er iets meer bij te doen).

*Mocht je voor de kipfilet zijn gegaan, bak die dan als eerste aan, daarna de courgette erbij.

Maak de borden op en Buon Appetito!

2 Replies to “Goeie start voor een lekker lui weekend”

  1. mjammie, dat klinkt heerlijk zeg. moet wel zeggen dat die van mij eigenlijk geen viseter is dus die zal dan een stuk kip krijgen. maar het water loopt mij al in de mond. helaas heb ik net al de aardappeltjes en bloemkool met gehaktballen opgezet. (ja ja lekker burgelijk hollands).
    groetjes en een hele fijne zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *