Heb je wel eens gekeken naar ‘Ready, Steay, Cook’ van de BBC? Een heel fout kookprogramma waarin met veel cream, dubble cream en triple cream wordt gewerkt. En dan die vele eendeborst, nee, de Engelse kookstijl is niet de mijne. Toch kijk ik met regelmaat en zeker als mijn favoriete kok Gino D’Acampo aanwezig is (Ja: Italiaan en ik ga hier natuurlijk niet uitleggen waarom hij mijn favoriet is.) Helaas blijkt hij meestal niet de ‘winnaar’ te worden (wat dus geen compliment is). Blijkbaar veel te gezond en te weinig gebruik van cream.

Via hem (en de geweldige website van BBC) heb ik een recept gevonden waar ik Lief tegenwoordig wakker voor mag maken en jullie hebben ondertussen vast al begrepen dat dat heel moeilijk is. Mozzarella in Carrozza (in een koetsje dus) Benodigd:

  • 2 dunne plakken ciabatta of ander stevig wit brood (dan 4 sneetjes uiteraard)
  • 75 gr mozzarella (buffel of hele goedkope bij de Jumbo: ook lekker)
  • 3 eieren
  • Basilicum
  • Tabasco
  • Zwarte peper
  • Eventueel wat uienringetjes (maar dit behoort niet tot het officiële recept)
  • Olijfolie om te bakken

Beleg de stukken brood met mozzarella, basilicum, eventueel de uienringetjes en doe er naar smaak wat peper en tabasco op en leg er het andere stuk brood bovenop. Kluts de eieren in een diep bord of schaaltje. Leg het brood in de eieren en laat het lekker al het ei opnemen. Bak in de olijfolie zoals je ook zou doen met een wentelteefje en eet daarna met smaak op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *