En Twitter is niet alleen leuk en gezellig, maar levert ook nog heerlijke recepten op zoals die van @SweetmanNL. Het is geen doen om een recept te omschrijven in 140 tekens, maar dan komt het wel weer via-via bij je terecht. Deze is echt een aanrader en ook voor de niet-keukenprinsen en -prinsessen onder ons!

Zalm in filodeeg (4 pers)

Ingrediënten
5 plakken filodeeg (diepvries), ontdooid
4 el olijfolie
zeezout grof
4 seizoenen peper (molen)
100 g ricotta (verse kaas, bakje 250 g)
1 bakje verse dille (15 g), fijngesneden
1 stuk zalmfilet (ca. 650 g)
1 ei

Bereiding
Leg het filodeeg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen. Spoel de zalmfilet af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met de 4 seizoenen peper en zeezout naar smaak. Roer in een kom de dille met 2 el olie door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de zalmfilet met de kruidenricotta.

Leg 3 vellen filodeeg dakpansgewijs over elkaar op een groot stuk bakpapier en bestrijk elk vel dun met olie. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de zalmfilet midden op het deeg en vouw het filodeeg losjes om de vis heen. Leg de laatste 2 vellen op de zalm en vouw het filodeeg aan de onderkant dicht. Splits het ei boven 2 kommen. Klop de eidooier los. Bestrijk het zalmpakketje dun met eidooier en de rest van de olie. Strooi er zeezout naar smaak over.

Leg het zalmpakketje met bakpapier en al op een bakplaat. Bak in 20-25 min. in het midden van de oven goudbruin. De binnenkant van de zalm mag nog rosé zijn.

Lekker met een salade van knapperige, haricots verts.

2 Replies to “Zalm in een jasje”

    1. Absoluut voor herhaling vatbaar. Mocht je nog andere recepten hebben, vanaf volgende week kan ik weer helemaaaaaaal uitgebreid kokkerellen (nieuwe keuken), dus kom maar op. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *