I never felt magic crazy as this
I never saw moons knew the meaning of the sea
I never held emotion in the palm of my hand
Or felt sweet breezes in the top of a tree
But now you’re here
Brighten my northern sky

Uit Northern Sky van Nick Drake

Govert Schilling was gisteravond te gast bij P&W om te praten over de zonnestorm die op dit moment de aarde bereikt (btw aanrader om terug te kijken -helder en met humor uitgelegd). Eén van de effecten van de zonnestorm is het Poollicht (of Noorderlicht).

Eind oktober 2003 was er ook sprake van verhoogde kans om het Poollicht in Nederland te zien. Mijn ex (tot mijn ontmoeting met Sjoerd hadden we nog gewoon veelvuldig vriendschappelijk contact) en ik hadden beiden een hele leuke camera en van zo’n ‘photo opportunity’ moet natuurlijk wel gebruik gemaakt worden. We toogden rond 2 uur ’s nachts naar een donker stukje van Zuid-Holland om prachtige foto’s te maken. Midden in een weiland hadden we een perfect uitziet op dit prachtige natuurverschijnsel.

Blauwbekkend, het vroor die nacht 3 graden, stonden we daar naast een stelletje verbaasd kijkende koeien (helaas geen bewijsstukken van, maar ze waren echt enorm nieuwsgierig). En ja hoor, tegenover het weiland zagen we het prachtige noorderlicht. Erg lang hebben we het niet volgehouden, maar er zijn wel een paar prachtige foto’s uit voortgekomen.

Echt, we waren enorm trots op de gemaakte resultaten, totdat we de volgende dag de foto’s in de krant zien staan. Onze resultaten leken nog geen milimeter op de prachtige noorderlichtfoto’s uit de krant en …

de kop van het artikel maakt het er niet echt beter op: “Poollicht was niet zichtbaar in Nederland”.

Tja, daar sta je dan met je goeie gedrag, je vingers die nog steeds blauw zijn van de kou en een enorm slaaptekort. Het bleek dat we erg enthousiast waren geweest om de kassen van Gouda te fotograferen.

 

Liefs,

.

.

.

PS Mocht je trouwens live-beelden willen zien van het echte Noorderlicht, dan kan je hier terecht tussen zonsondergang en zonsopgang (natuurlijk niet daarbuiten :-P).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *