Zoals ik al eerder verteld heb, ben ik bezig met een zoekspelletje op Internet. Het gaat lekker, ik heb beide officiële rondes met het maximum aantal punten ten einde gebracht en sta nu op de 34e plaats (tja, er zijn altijd goochemerds die wél een joker in zetten en daardoor meer puntjes hebben). Het is het begin, dus ik ben benieuwd of ik dit niveau kan handhaven. Via één van de proefvragen kwam ik op een weetje dat ik jullie niet wilde onthouden.

In de Sahara in Niger stond met recht een Acacia met de titel “de meest eenzame boom ter wereld” (Zelfs schilder Bob Ross kon geen “happy little friend” in de buurt vinden). In een omtrek van 400 km (de afstand van Breda naar Bremen – Duitsland of bijv. Breda – Parijs) was dit de enige levende boom, de rest bestond uit zand, zand en nog eens zand. Deze Acacia kon nog leven doordat hij water kon halen van een watertableau die op zo’n 33 meter diepte lag.

Je zou zeggen dat deze boom met voldoende water en voedsel, de ruimte die hij tot zijn beschikking heeft tot in den eeuwigheid zou kunnen blijven staan. Mis! Een bestuurder heeft het toch met zijn dronken kop voor elkaar gekregen om deze omver te rijden. Zie je het voor je: één grote zandbak, geen obstakels en dan boem! Weg boom, weg enige attractie in Niger.

Van wat wrakresten van de auto (nee, niet de boom!) heeft men een herdenkingsmonument gemaakt mét omgevallen muurtje om de rampzalige gebeurtenis te bedenken. Andere dronken torren uit Niger of omstreken kunnen vanaf nu 3000 punten (hier in te wisselen) winnen met het wederom omkegelen van de boom. Wie durft?

One Reply to “Oh what a lonely tree”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *