… en de line-up geweldig!

Gisteravond was de eerste avond van het Parkfeest en het wás ook echt een feest. Hoewel de temperatuur misschien iets lekkerder had gekund (ik stond om twaalf uur wel een klein beetje te blauwbekken zonder jas aan), maar het was TOP!

Overigens even beginnen met mijn complimenten voor de organisatoren van dit relatief kleine festival. Ten eerste weten ze toch maar mooi voor een goede line-up te zorgen en hebben ze ook nog eens twee podia die tegenover elkaar staan waardoor artiesten zich in een rap tempo afwisselen (en daardoor ook weinig stiltes tussendoor – als op het ene podium gespeeld wordt, wordt op het andere alles klaargezet voor de volgende artiest). Bravo!

Het begon met Di-Rect die een album hebben met wat minder harde rock en wat meer funk en soul invloeden. Spike leek (!) erg helder en ze de lat voor de anderen meteen hoog gezet (wat ze overigens allemaal hebben behaald)  Van Caro (Emerald) ben ik volledig onder de indruk. Wat een leuk mens! Wat een stem! En haar begeleidingsband is super, inclusief een blazersensemble en een geweldig DJ! De Jeugd heeft er een flink potje van gemaakt en Kraak en Smaak….. ik kan alleen maar in superlatieven spreken: een weergaloze wereldact! Een dance-act zonder samples maar met een echte zanger en zangeres met dijken van stemmen.

En afsluiter van de avond was Novastar. Beetje raar, want eigenlijk is het een éénmansband met Joost Zweegers als hoofdpersoon en wisselende begeleidingsband. Het was me al eerder opgevallen toen ik met vriend H. naar een concert van hem ben geweest, maar hij zou best een goede stylist kunnen gebruiken. Vorige keer hele foute witte schoenen en deze keer had hij een pyjamapak aan. Blauwe strepen waardoor hij op het podium helemaal wegviel in het licht (en een donkere avond).  Nee, sorry Joost, je bent erg sympatiek, je zingt geweldig, je maakt er een feest van en je nummers zijn on-Belgisch/Nederlands, maar je kleding: please, zoek hulp! Maar blijf van de rest af: dat is gewoon perfect in orde!

En dan vandaag: het weer ziet er hoopvol uit, maar de weersvoorspellingen geven vanavond toch wel een paar buitjes aan.  Hoewel… het is Oosterhout en het lijkt er wel vaak op dat de buitjes dit gebied vermijden. Laat dat vanavond ook alsjeblieft het geval zijn. Gelukkig weet ik één ding zeker: het feest gaat gewoon verder waar het gisteren is geëindigd.

Ik zal kijken of mijn logé zijn filmpjes nog even op mijn pc kan zetten, zodat ik wat dingetjes kan laten horen, maar het is echt wel weer tijd om me geestelijk voor te bereiden op de tweede top-avond op rij!

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *