Gisteren was weer de beruchte bowlingavond. Veel strikes, spares (alle pins in twee beurten), doubles (2 opeenvolgende strikes), iets minder turkeys (3 opeenvolgende strikes) en geen six pack (6 opeenvolgende strikes), laat staan een perfect game (die trouwens wel door de vader van C tijdens een toernooi in Duitsland is gegooid: gefeliciteerd L, je hebt het verdiend!). Maar goed, ik vind 16 van de 20 punten echt niet slecht en toch leverde het toch een zwaarteleurgestelde C en een balende H, want in de oefengames gaat het ze veel beter af.

Toch is het best gezellig, er wordt veel gelachen. MM was ook een keer aanwezig, nog gezelliger! Lief was flauw filmpjes aan het opnemen (niveau lager dan Nieuwerkerk a/d IJssel), vriendin van C was een avondje vrijgelaten, dus ik was er alleen met ‘de mannen’. Altijd leuk!

Nu zat ik op een gegeven moment met M. te praten over een handigheidje dat ik ontdekt heb bij Google. Over het algemeen (ik spreek in dit geval niet over M.) wil het wel eens voorkomen dat de aandacht verschuift naar één of ander (ogen op iets lager niveau, een strike, auto’s of lekker mokkels) en dan zijn ik en mijn altijd boeiende onderwerpen snel vergeten. Alleen dit boeide hem zo erg dat er om half tien vanochtend al een mailtje bij Lief in de mailbox zat met de vraag of ik het hem niet alvast kon vertellen.

Uiteraard gaat het over muziek (ik schijn een wandelende encyclopedie te zijn, ik ontken alles, want anders wil niemand meer met mij music-buzzen). Hoewel ik nog steeds met regelmaat cd’tjes koop (mooi hoesje, leuke cover, de echte cd en geen nep), ben ik geen uitzondering wat betreft downloaden.

Er zijn genoeg manieren om aan muziek te komen: sites, nieuwsgroepen en BT. Het vervelende is dat nieuwsgroepen en BT toch wat technische kennis vereisen en sites hebben vaak vervelende pop-ups (hoewel dat met Linux in combinatie met Firefox nauwelijks het geval is: nog een goede reden om over te stappen).

Een andere mogelijkheid is zoeken via Google. Alleen mp3 en de naam van een artiest is vaak niet voldoende, maar iemand was zo slim om te kijken of het met meer zoektermen wel mogelijk was en voilà…. Oké, je zult er echt niet alles mee vinden: het zijn meestal aparte mp3’tjes of wav-files en iemand moet de naam goed getypt hebben, maar toch, het werkt wel.

Ik zal niet uitleggen hoe het werkt, want dat levert in Google weer meer hits op en laten we slapende honden niet wakker maken. Hieronder staat de tekst die je in google.nl moet plakken.

-inurl:(htm|html|php) intitle:”index of” +”last modified” +”parent directory” +description +size +(wma|mp3) “Rick"

Vul tussen de haakjes de naam in van de groep of artiest en graaien maar. Oh
ja, het komt wel eens voor dat je op een site terechtkomt die gelinkt
is aan een betaalde site. Die kan je helaas niet downloaden, maar dat
zie je vanzelf, want je krijgt filetjes van ongeveer 8k groot en
daarmee heb je echt geen liedje in huis. Ik heb al wat nummers in huis
die nauwelijks op cd zijn te vinden. Jammer genoeg zit daar nog steeds
niet het enorm foute, maar oh zo gezellige ‘When you gonna’ van ‘Lisa
& Rick’ bij, maar ik blijf zoeken. En mocht jij toevallig wel de discostamper van Rick Astley (ja, het is zijn eerste singletje) hebben en naar mp3 kunnen omzetten, dan maak je mij er errug blij mee.

Have fun!

5 Replies to “Google, altijd handig voor muziek!”

 1. ik heb de laatste tijd eigenlijk alleen nog maar fotobewerkingsprogramma’s gedownload. via een of ander programma van manlief. ik krijg er altijd wel een of ander virus mee binnen. en rick astley, ja dat is nog eens jeugdsentiment.
  en mocht je een keertje in de buurt zijn mag je gerust mee komen eten hoor. 😉 bij mij is iedereen welkom. niet alleen hans.
  groetjes en een prettig weekend.

 2. wat op de koffie??? ik laat het dan van te voren weten en dan zorg je maar dat je klaarstaat. dan is het toeterdetoet en instappen en wegwezen!!!! als je zin hebt om te gaan dan! 😉
  groetjes en geniet van het lekkere weer.

 3. tik even in google:

  when you gonna Lisa&Rick en wat krijg je ?

  jawel, de door u zo begeerde maxi singel te koop voor een luttle 2 euro op E-bay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *