Mannen zijn altijd compleet gefixeerd op mooie vrouwen. Ooit had ik een vriendinnetje dat parttime modelwerk deed. Reisjes naar Rome, Egypte, een beetje leuk kijken en daar had ze weer een tripje naar Australië bij elkaar verdiend. Eerlijk gezegd zag ik niet wat de mannen zagen. Het was een leuke meid hoor, daar niet van, maar fotomodel?

Op een gegeven moment zijn we naar een concert geweest van Noiseworks. Voor degene die niet behoren tot de popnerds, Noiseworks is een popgroep van begin jaren 90 uit Australië. Zij stonden op een gegeven moment in het voorprogramma van Herman Brood in Paradiso. Aangezien wij elkaar leerden kennen bij een concert van Inxs in Ahoy (alles uit Australië is goed), was dit natuurljik spek voor ons bekkie.

Samen met -tig andere fans zaten wij al vroeg in de middag op de trappen van het Paradiso. Ik vermoed dat de Brood-fans er nog niet waren, de hele groep (merendeel vrouwen) was alleen bezig met het blêhren van Inxs-nummers (toevallig heeft de leadzanger van Noiseworks, Jon Stevens, later nog tijdelijk de plaats van Michael Hutchence opgevuld).

Op een gegeven moment gaat dat toch een beetje vervelen en zijn we een rondje gaan lopen en zo kwamen we bij de artiesteningang uit. Twee van die bomen van bewakers hielden ons tegen. Tenminste, tot ze nog een keer goed naar N. kijken. Ze waren als was in haar handen en zonder enige moeite te hoeven doen, mochten we backstage. Twee van die jonge meisjes stiekem glurend naar Herman die daar lam en stoned zat te wezen, de lekkere mannen van Noiseworks waren helaas in geen velden of wegen te bekennen, maar we zijn wél backstage geweest. Altijd makkelijk zo’n vriendinnetje bij de hand. 😉

Het bewijst maar weer dat sommige mannen echt erg oppervlakkig zijn. En dan worden ze ook nog wel eens regelmatig in de maling genomen. Ik heb altijd gezegd dat van bijna alle vrouwen iets moois te maken valt met wat make-up. De meeste mannen hebben een enorme hekel aan dat geplamuur, maar als het goed gedaan wordt, valt het totaal niet op. Bij M.A.C. in de Bijenkorf van Rotterdam zitten wat talentjes waar ik graag kom en die daar zeer bedreven in zijn.

Zo ook op deze site (note 2010: werkt niet meer… :-(). Ik geloof niet dat er één man is die zomaar zijn lul zal achterna lopen richting het bed van de vrouw in kwestie. Tenminste, niet zo. Alleen zijn de magiers aan het werk gegaan en het resultaat is verbluffend. Wedden dat er toch wel een aantal mannen zijn die dan wel voor de bijl gaan? Alleen hoe doen die dames dat toch de volgende dag?

8 Replies to “A nightmare the day after”

 1. Vind het nog steeds een leuke annekedote. En die foto’s ‘voor’ en ‘na’ zijn wow (net als Vista, schijnt). Er wordt ook vast wat afgeschrokken na een wilde nacht met een opgepikte date. Wat dat betreft vinden de vrouwen minder verrassingen op hun pad. Het schrikken voor haar zal vaker op de avond zelf zijn, als de pens tevoorschijnkomt, of de ogenschijnlijk vlotte rakker strakke heupslips met gulp blijkt te dragen, als het een beetje tegenzit wit met grauwe plekken voor en achter.
  Wat ik oprecht jammer vind is dat zoveel vrouwen zich zonder make-up zelfs niet durven vertonen in het openbaar, en dat de druk om een almaar perfectere toet te hebben zo groot is. Twee hele industrie draaien erop, de bodycare-vet-in-een-potje-verkopers/makers en de tijdschriftenbranche. Persoonlijk heb ik tot dusver al mijn meisjes zonder make-up mooier gevonden dan mét, uitgezonderd misschien een voor een speciale gelegenheid door een professional look.
  Bovendien heb ik een hekel aan plakkende lippen en vind ik de met parfums gemaskeerde maar niet verdwenen geur van de basisgrondstoffen vaak ronduit ranzig (fijn hoor, een grote neus met ietwat sterke reukengine, NOT! (High Five, Borat-inside-joke)). Slechts zelden zie ik vrouwen die mascara gebruiken zónder aaneengeklonterde wimpers, een echte afknapper. Ook op tv, soms zelfs op ‘glamour-foto’s’ (how about that one for a euphemism?).
  May you all, the incredibly fascinating other half of the population, one day wake up and be able to see the beauty in yourself and realise there really is no need for all that facepaint, lifting, nipping & tucking.
  (Tot die tijd jaag ik niemand weg vanwege verfwerk hoor, hoogstens vind ik je dan net even iets minder bijzonder.)
  Iets van (zoete?) wraak krijgen jullie, nu mannen ook langzaamaan in hetzelfde keurslijf worden ge-reclamet. Het zal even duren, maar de eindeloos vermogende fabrikanten breken uiteindelijk het verzet, daar ben ik van overtuigd.
  Tot slot, ik weet dat er behalve het idee mooier te moeten zijn dan je bent ook een factor ‘lekker tutten’ meespeelt. Wat dat betreft is het wel weer positief, jezelf tracteren op iets moois/fijns/lekkers is vast goed voor je gezondheid. Wij mannen moeten daarvoor meteen een half krat leegdrinken of iets met veel knoppen en een snoer aanschaffen. De bladblazer vind ik wel een mooie tegenhanger van jullie hair/face/bodyspul.
  (Tering wat ben ik weer druk, chaotisch en lang van stof. Waar is mijn Ritalin?) En Sweet, blijf zulke stukken schrijven! Ook al moet je me altijd vijf keer vragen nu toch vooral je laatste epistel te lezen. Just teasin’ ya!

 2. Regel 15, insert ‘gecreëerde’ tussen professional en look. En heel veel regels verder zal ’tracteren’ wel ’trakteren’ moeten zijn, maar ik ben graag een beetje reactionair en antiek. Ik ben tenslotte al met pensoen. Nog meer foutjes in mijn reactie? Jammer dan!

 3. mmmm toch wel een beetje handig. lijkt me wel geinig om een keer backstage te mogen. toen ik nog bij de bosuil hielp mochten we ook backstage. maar dat was om de zooi op te ruimen.

 4. ik vertonderstel dat het voor deze dames ook een “nightmare the day before” moet zijn …

  al bij al, wanneer je dag na dag vaststelt dat je jezelf moet bijplamuren om er wat “redelijk” uit te zien volgens de geldende normen, is dat toch ook niet het allerbeste voor het zelfbeeld …

  voor mij volstaat inderdaad een bladblazer van 2000 watt … oh, wat is die groot …
  en trouwens, wat is er verkeerd aan mijn (tijger)heupslip met gulp en bijpassende bretellen ?

 5. @Ikke
  Ik heb een vriendin die alleen ik zonder make-up mocht zien, gelukkig heeft ze tegenwoordig meer zelfvertrouwen. Aangezien ik meestal te lui ben om vroeger op te staan, wandel ik meestal rond zonder. Maar soms kan het je wel een fijn gevoel geven. Blijven jullie er maar zo ver mogelijk vandaan, dan kan je ook nog tenminste zelf je haar knippen. 😉

  @ Bingel
  Mij lijkt het nu weer leuk om backstage bij de Bosuil te mogen komen (wat is dat eigenlijk)?

  @ Alex
  Foto!!!! (en ik dacht trouwens dat jouw bladzuiger vervangen was door een Wolfcraft?)

 6. zeker, zeker,

  ik slaap elke nacht met een bussel roze krulspelden in mijn haar en een netje erover.

  en die Jon Bowie, die heb ik inderdaad al vervoerd met een kruiwagen, dacht ik toch …, of was het Jon Moby … ik weet het niet meer zeker … het was toch iets in die aard …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *