Met veel plezier geniet ik van wat Internet mij te bieden heeft. De enigzins beperkte wereld van vroeger is opgeheven. De wereld dat zijn wij en dat laten we ook weten. Times heeft het dit jaar duidelijk gemaakt. Wij zijn de persoon van het jaar.

Rommelmarkten zijn een uitstervend ‘ras’. Is één van je dakpannen (of meerdere) van het dak gewaaid, dan ga je niet meer naar de winkel, maar kijk je of iemand anders op Internet nog een restantje over heeft. Vreselijke cadeau’s gekregen met Kerst of op verjaardagen hoef je niet te bewaren voor een andere ongelukkige, maar gewoon weer via Internet verkopen.

Wil je iets kopen, kijk je eerst op Internet om je te oriënteren. Fora om te weten te komen of een product werkt, via prijsvergelijkers een leuke prijs bepalen en is iets hier niet te krijgen, laat je het gewoon uit het buitenland komen (let wel op de invoerrechten die mogelijk moet betalen en die kunnen oplopen tot 25% van de aanschafprijs!).

Heb je vragen over vreemde pijntjes, wil je meer weten of het verzorgen van je Meconopsis papaver, dan google je gewoon even en hopla! Koken vanuit een kookboek? Ik ben bang dat ze in de vergetelheid zullen raken (binnenkort te koop op Internet) en dat ook hier het wereldwijde web de overhand zal krijgen. Ik denk dat ik niet de enige ben die hier veel profijt van heeft ondervonden en nog zal krijgen.

Bloggers nemen ook een andere bijzondere plaats in in deze wereld. Sinds juni ben ik ook onderdeel van dit spinnenweb. Een goede Vlaamse vriend van mij vroeg zich af wat het nut was van een weblog. Het zijn er zoveel, hoe val je op, heeft het wel nut? In ieder geval kan je je creativiteit kwijt, misschien dat informatie weer een ander kan helpen iets op te lossen en amuseren is ook een vak. En soms komt de buitenwereld dichterbij en wordt het helder wat je hebt en juist niet hebt.

Bloggers baren bedrijven zorgen. Het is makkelijker te klagen over de service van bedrijven. En zoals dat geldt voor alles op Internet, het is jarenlang terug te vinden. Een nieuwe trend is gaande, sommige bedrijven hebben Webcare teams opgezet. Speciaal om weblogs, internetfora en andere sites door te spitten op -vooral- negatieve publiciteit. Men plaatst berichten om goodwill te krijgen. Biedt, als nodig, excuses aan, geeft aan hoe een procedure wel behoort te verlopen en kijkt of het probleem op te lossen is. UPC is één van de weinige bedrijven die dit openlijk doet (en netjes onder de naam ‘Webcare team’).

Hoewel… ik heb in december geblogd over de aankoop van een kerstboom (overigens ook weer via Internet gevonden!) bij de heer van Weesenbeek. Het verbaasde mij dat er maar weinig sites zijn waar duidelijk wordt gemaakt waar kerstbomen worden verkocht en riep dat boeren waarschijnlijk achterliepen. Blijkbaar is deze meneer weer bij mij uitgekomen en heeft hierop gereageerd. Ik moet dus nu nog meer woorden terugnemen, want deze meneer is een trendsetter en heeft zijn eigen Webcare team.

SwitchBL8 heeft een weblog voor de meer technici onder ons. Maar mocht je meer willen weten over computers (en is je Engels goed), dan kan je hier misschien vinden wat je nodig hebt. En zo ben ik weer gekomen bij een echt prachtig fotoblog.

Iemand uit het Brabantse land (wat komt daar toch veel goeds vandaan) heeft een fotolog opgezet van zijn twee, zeer fotogenieke, dochters. Het is zijn doel dagelijks een foto te maken van zijn gezin en zo een tijdlijn van foto’s te maken. Leuk voor zijn dochters, maar zeker ook voor de gluurders. Dat deze meneer ook nog eens een goed cameragevoel heeft en het ook nog eens bijzonder mooie plaatjes zijn en niet conventioneel, maakt het ook nog eens prettig om naar te kijken een een aanwinst voor je favorieten. En van daaruit ga ik je toch weer verwijzen naar het log van Lief die deze foto’s vertaald heeft in woorden en zo tips geeft hoe je nog mooiere foto’s kan maken voor je kids.

En weer een ander via-via kom je uit bij mensen uit waarvan je iets anders kan leren. Astrid heeft een bindweefselafwijking en blogt ook sinds mei 2006. Over haar leven, haar (ontzettend schattige) Golden Retreiver Mellis en problemen waar zij tegenaan loopt. En dat levert weer leuke mailwisselingen op en soms onverwachte completen. Dank je wel Astrid, ik ben erg blij met mijn award en plaats hem hier met trots.

Het Internet: een oneindig mooi medium!

8 Replies to “De wijde wereld van medebloggers”

 1. Webcare Teams. Pregnant weer dat uitgerekend UPC, een van de eeuwige top-3-ers in zo’n beetje elke klantontevredenheids-ranking hier kennelijk wel hard werk van maakt. Als die eikels nou eens gewoon hun dienstverlening op orde zouden brengen in plaats van geld uit te geven aan zo’n kennelijk hoognodig geachte marketingtruuk, maar nee, dat zal nog wel jaaaaaaaaaaren duren. Dus, ik verwacht dat dit slechte voorbeeld weldra gevolgd zal worden door klotefirma’s als Essent, KPN (InternetPlusBellen bv), Casema, Chello, Nuon. Ik zit al grijzend klaar een lullig wegpoetsbericht van een van deze ballententen te ontvangen op mijn eigen blog. Poor suckers! Try me!

  UPC: zuigt. Zwaar rukbedrijf. Klantonvriendelijkheid: 10 uit 10. Zo! Komt u maar!

 2. Moet het eens zijn met Sjoerd. Webcare teams is een leuk idee, maar het is een vorm van reaktief gedrag, in plaats van proaktief. Los het daadwerkelijke probleem op, dan heb je geen Webcare team meer nodig!

  Maar om de werkelijke problemen bij Essent, UPC and-the-like op te lossen, moet je iedereen daar ontslaan en opnieuw beginnen. Blijkbaar zijn de werknemers bij die bedrijven zo lang beschermd geweest (oa voormalige overheidsbedrijven) dat ze een wake-up-call nodig hebben. Een soort Groundhog-day effect, net zolang totdat ze wel klant- en servicegericht werken.

 3. Hoi hoi,

  Ik word helemaal stil van je lieve woorden over mij….

  Maar wat internet betreft heb je helemaal gelijk. Mijn wereld zou heel erg klein zijn zonder al mijn log vrienden en email contacten. Het vrijwilligerswerk wat ik doe zou onmogelijk zijn dankzij het medium internet en email.

  En dankzij internet leer je weer hele lieve mensen kennen die je dierbaar gaan worden. dankzij internet heb ik zelfs mijn mannetje gevonden en zijn we binnenkort al weer 7 jaar getrouwd!

  Lieve Nicky, een heel fijn weekend, astrid

 4. Ik ben gezond, maar ik heb zonder internet ook geen leven. Het is leuk, gevarieerd, je kunt zelf bepalen waar je naar “kijkt”. Zappen is nog veel beter dan TV, omdat je verschillende kanalen tegelijk open kunt hebben. Het is interaktief. Anoniem als je dat wilt. Grenzenloos en niet-discriminerend. Een van de mooiste uitvindingen aller tijden. Naast witte boterhammen met hagelslag natuurlijk.

 5. toegegeven, internet met al zijn mogelijkheden is nog moeilijk weg te denken.

  maar wat mij opvalt is dat ik via deze weg o.a. deze en nog een paar andere blogs heb leren kennen, ook al iets ’tweedehands’ gekocht heb via e-bay, …

  Ik herinner mij dat mijn dochters UREN aan e telefoon konden hangen met hun vriendinnen en, zoals iedere ouwe knar, kon ik mij daaraan ergeren met de gedachte:
  ze zien mekaar de ganse dag op school en s’avonds moeten ze dan mekaar opbellen om over weet ik wat te ziten leuteren.
  kunnen ze dat niet gewoon morgen tegen mekaar zeggen.

  maar die telefoon was blijkbaar een soort hulpmiddel om dingen gezegd te krijgen die men ‘face to face’ niet durfde te zeggen.

  de telefoon met vaste lijn is dan veranderd in een anonieme GSM en de GSM in mails onder een nickname en nu is er dan de blog, die in feite ook een vorm van ‘mail aan de wereld ‘ is.

  blijkbaar is er een onbestemde wil om het werkelijke, rechtstreekse, contact tussen de mensen te ontwijken en dit te gaan ruilen voor een veel bredere maar fysiek volstrekt anonieme ‘kennissenkring’.

  en daar stel ik mij soms toch wel vragen bij …

  vandaar ook mij lange aarzeling om zelf met een blog te beginnen.

  ik moet wel zeggen dat, nu ik de stap gezet heb, het mij eigenlijk wel bevalt.

 6. Hoi Sweet,
  je kaart is eruit gevist hoor, heel erg leuk en heel erg bedankt voor die lieve geste!
  Internet, jaren heb ik een pc gebruikt enkel om de dagboeken rondom Liesyenne vast te leggen in word. Daarna jaren gerommeld met internet en pas sinds een kleine 2 jaar zie ik dat er zoveel mogelijkheden zijn. Sinds een paar maanden een eigen log en zie wat het mij nu aan geweldige gevoelens laat beleven. Internet is geweldig!
  Liefs Loes (en Liesyenne)

 7. gelukkig zijn hier onder in het zuiden nog genoeg rommelmarkten te vinden. (tot ergernis van mijn man). maar ik zou nu ook niet meer zonder internet kunnen. alles kun je via het net regelen en kopen. je hoeft eigenlijk niet meer de deur uit. en op het hierbovenstaande, mijn vader werkt bij essent en die zegt zelf dat het daar gewoon een zooitje is. je moet maar eens bellen en zeggen dat je internet het niet doet. ligt nooit aan essent, ligt dan aan jou aansluiting, ook al ligt die daar al jaren zonder problemen.
  en ik heb een hele poos op de zusjes site gezeten, maar dat zijn ontzettend mooie foto’s zeg. echt heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *