Mevrouw De Vos uit St. Allejezuskerke, één van de regelmatige lezers van mijn blog, is ook nog erg bij de tijd. Een vriendelijk oud dametje en heeft ook de voordelen ingezien van zoekmachines. Zij was blijkbaar op zoek naar werkgevers hier in de omgeving en googelde daarbij op de termen ‘werkgevers’ en ‘Oosterhout’.

Kijk naar het tweede resultaat.

Het signaal van hogerhand is duidelijk, ik ga langs de Kamer van Koophandel (nu begrijp ik ook waarom ik die vervelende reclamespotjes van de KvK zo vaak voorbij zie komen) om me in te schrijven. Mevrouw De Vos, stuurt u de sollicitatiebrieven maar alvast naar mij toe hoor. Ik heb geen flauw idee wat ik dan voor diensten moet verrichten, maar met die brieven komt vast nog een ingeving en hebben jullie briljante ideeën, dan zijn ze ook van harte welkom hoor.

16 Replies to “Joehoe! Hier moet je zijn!”

 1. Je kan niet dansen? Maakt niet uit, als je er maar lekker uitziet. Het zijn mannen (en ik weet dat klein al bijna synoniem is voor lekker!) 😉 En anders Prinses Carnaval.

  En laat het net om de periode na carnaval gaan. Een gat in de markt, net zoiets als het on-verjaardagfeest bij Alice in Wonderland. Wij vieren 362 dagen per jaar Carnaval, dus je mocht je aangenomen worden, kun je je baan gewoon opzeggen en flauwe sneeuwbalgeintjes blijven uithalen (sneeuw wordt een secundaire arbeidsvoorwaarde).

 2. solicitatiebrief van:

  “Het Oosterhouts Smartlappenkoor”

  net even iets anders.

  De meeste smartlappenkoren die Nederland kent, zijn beperkt van omvang. Zo niet het Oosterhouts Smartlappenkoor. Dat bestaat maar liefst uit 75 zangers en zangeressen, 4 accordeonisten, 1 basgitarist en een dirigent. Het is een gemêleerd gezelschap dat zich immer kleed in zwart en rood, wat een leuke sfeer oproept.

  Onze dirigent, Rien van Hooijdonk, heeft een begeesterende muzikale uitstraling en tijdens de voorstellingen zorgt hij ervoor dat er gedisciplineerd wordt gezongen en gespeeld. Dat doet hij ook tijdens de repetities, maar tijdens de “derde helft” daarvan voert de gezelligheid de boventoon in café De Kloek op de Leijsenhoek te Oosterhout, wat onze thuisbasis is.

  Het koor is opgericht in 1995 door een aantal enthousiaste liefhebbers van de smartlap en het levenslied. In 1996 heeft de officiële oprichting plaatsgevonden. In de loop der jaren heeft het koor naam gemaakt door zoveel mogelijk 4-stemmige arrangementen te zingen, wat zeer wordt gewaardeerd door het publiek.

  Ons repertoire bestaat uit een 100-tal liederen, o.a. “gouden ouwen”, zoals “De Zuiderzeeballade”, “De klok van Arnemuiden”, “Witte rozen” en “Het hutje aan de zee”. De laatste twee worden ook nog door de oudjes in de diverse zorgcentra meegezongen. Een ander genre is bijvoorbeeld: “Soerabaja”, “Brandend zand”, “Manuela” en “Rode rozen” van Jantje Koopmans. Maar het koor heeft ook geen moeite met hits van Frans Bauer, zoals “Als sterren aan de hemel staan”. Dan kunnen er ook nog enkele plaatsgebonden liederen ten tonele worden gebracht, zoals het “Oosterhouts volkslied” en “De Seterse hei”, een Oosterhouts carnavalslied waar het koor haar hand niet voor omdraait.

  Het Oosterhouts Smartlappenkoor heeft in de loop van de tijd al vele optredens verzorgd in en buiten Oosterhout. In Breda o.a. bij “De Tranen van Van Cooth”. In Dongen bij het smartlappenfestival. En niet te vergeten in de diverse zorgcentra en wijkhuizen in en in de verre omgeving van Oosterhout. Ook treden we regelmatig op met de Harmonie Vereniging van Oosterhout.

  Twee keer per jaar verzorgt het koor een concert in haar woonplaats Oosterhout. In de zomermaand juni een openluchtconcert, “Parelende Zomertranen” op en in de omgeving van de Leijsenhoek. Het jaar wordt traditiegetrouw afgesloten op de laatste zondag van het jaar met het concert “Jankend het jaar uit” in café De Kloek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *