Een paar jaar geleden heb ik een voormalig collega van mij ondersteund bij een rechtszaak tegen Hogeschool INHolland. Het Management Team had op een arbeidsconflict aangestuurd en dat eindigde met een zitting bij de rechtbank in Rotterdam.

We kenden beiden veel verhalen over de manier hoe het management functioneerde en wisten wat voor spelletjes daar gespeeld werden. Dat het College van Bestuur enthousiast geld en diensten naar zichzelf toetrok, was algemeen bekend, maar ja, dat ga je als werknemer niet naar buiten brengen (en had het niet breeduit in de krant gestaan, dan had ik die informatie ook voor me gehouden). Dat er de week daarvoor van dezelfde opleiding al een docent op non-actief was gesteld, 3 maanden daarvoor een andere collega en dat er nog wat ‘conflicten’ met medewerkers op de agenda stonden ook, maar dat soort informatie doet in een individuele rechtszaak niet ter zake en mag dus helaas niet gebruikt worden (mijns inziens zou dat wel meegenomen moeten kunnen worden, aangezien het iets zegt over goed werkgeverschap).

Zoals het een goed werknemer betaamt, waren we op de dag van de zitting, tijdig met haar advocaat op de Laan van Zuid. Het was ergens op de derde of vierde verdieping, links achteraan in een lange gang.  De directeur van de opleiding, haar manager en de huisadvocaat van INHolland waren ook aanwezig.  Ook daar kon men het niet laten om nog een keer (men had het in eerdere gesprekken ook al gedaan) te proberen haar te intimideren.  De advocaat van INHolland maakte grapjes dat ze wederom in dezelfde kamer zaten als normaal en dat het ondertussen wel als ‘bijgebouw’ van de opleiding mocht worden bestempeld (de school in Rotterdam bevindt zich naast de rechtbank).

Nou, boft de FIOD nu even. Als ze die rechtzaak tegen het CvB nu doorzetten, dan is er zo een kamertje op de Laan van Zuid te vinden. Die had Inholland in 2007 al geclaimd en daar voelen ze zich op hun gemak. Laat hen maar aan de andere kant zitten en pak ze eens keihard aan. Ze zijn er bij het kantongerecht (en bij andere incidenten) altijd met te weinig kleerscheuren vandaan gekomen.

Liefs,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *