Sinds een tijdje woon ik in het mooie Easterwood. Tenminste, nog steeds niet officieel, want ik heb nog steeds mijn huis in Rotterdam (zucht). Een echte Brabo mag ik mezelf nog niet noemen en eerlijk gezegd vraag ik me af of ik dat daarna wel mag. 😉

Vorige week heb ik met iemand zitten kletsen over de Brabantse mentaliteit. Die is niet te vergelijken met de Rotterdamse. Rotterdammers hebben inderdaad een werkersmentaliteit: niet lullen maar poetsen (overigens zullen woorden uit deze opmerking er misschien ook steeds meer toe leiden dat mensen met bijzondere zoektermen op mijn log komen ;-)). Als ik weer in Rotterdam kom om daar te werken (of andere zaken), dan merk ik dat meteen. Men loopt er in een belachelijk snel tempo, alles moet snel, snel, snel, je irriteert je vaker aan het moeten wachten voor stop verkeerslichten. In Brabant is het toch wat gemoedelijker.

Zij vertelde mij dat van Brabanders wordt gezegd dat -mocht de wereld ooit vergaan- het in Brabant nog 3 weken zal duren voordat dat daar het geval is. Erg om moeten lachen, maar voor de rest naast mij neergelegd, want zó erg zal het vast niet zijn. Totdat ik dit vanochtend in de krant las.

Suikerfeest ter kennismaking

Vrijdag 10 november 2006 – OOSTERHOUT – Vivida en Oosterhout Ontmoet houden op 19 november een viering ter ere van het Suikerfeest.

De viering is bedoeld voor alle vrouwen uit Oosterhout, ongeacht hun religie of nationaliteit. Het suikerfeest is al geweest, maar wordt nogmaals gevierd om de Oosterhoutse gemeenschap kennis te laten maken met het verschijnsel. Op die dag worden er een loterij en een quiz gehouden. Ook treedt de Turkse volksdansgroep Nazar op. De viering wordt gehouden in wijkhuis de Slotjes aan het Slotjesveld 15, van 13.30
tot 17.00 uur.

(bron: BN/de Stem)

9 Replies to “Bewijs geleverd”

 1. Ik heb zelfs al horen fluisteren dat binnen nu en een jaar in Brabant ook de euro wordt ingevoerd en er schijnen zelfs plannen te zijn om pinautomaten te plaatsen.

 2. zijn jullie eigenlijk al overgeschakeld naar het winter-uur ?
  ik moet morgen namelijk langsheen Brabant rijden en zou niet graag mijn afspraak missen.
  maar nu er er bij nadenk, bereikt dit bericht je waarschijnlijk pas overmorgen …

 3. Is de wintertijd dan al ingevoerd? Zo maar meteen alle klokken in huis een uur vooruit zetten? Ben je nog wel op tijd op je afspraak gekomen? (volgende keer gewoon hier langs rijden hoor!)

 4. jawel, zonder enig probleem.
  het wonder van de GPS nietwaar.

  we zijn trouwens ook naar je vroegere woonplaats Rotterdam gereden, meer bepaald naar het Alexandrium (je wel bekend veronderstel ik ?)

  wat ons opgevallen is, is het verschil in publiek tussen de verschillende Alexandria (1 -2 en 3)
  het is trouwens niet de eerste maal dat ons dit opvalt.

  in Utrecht zie je dat ook.
  Zolang je in het oude centrum blijft heb je één soort publiek en van zodra je richting handelgalerij/annex station gaat krijg je een heel ander publiek.
  je kan de grens ertussen trekken op 100 meter nauwkeurig. heel vreemd …

  in Den Haag is dit nog meer uitgesproken.

  en dan is er de ‘skyline’ van Rotterdam …
  wanneer je als buitenstaander naar de stad toerijdt, krijg je het gevoel dat je gaat in een Starwars film terecht komen.
  wij vragen ons telkens weer af of de mensen graag in deze stad wonen.
  voor ons is het een beetje een haat/liefde gevoel …

  indien ik zou moeten kiezen, ging ik toch ook voor Easterwood.

 5. Door Soesa een stukkie terug gelezen.
  En als partner van een geboren en getogen Rotterdammer en zelf sinds enkele jaren zeer tegen mijn principe ook rotterdammer kan ik het volgende zeggen:
  Rotterdam is prima. Ik woon hier rustig en het bevalt wel. De drukte en het gehaast is iets waar ik nooi helemaal aan zal wennen. Maar hier weg gaan? Tja, ook als dorpsmeid wen je overal aan. Hier heb ik wat ik in Oosterhout mis en andersom. Mijn ventje zijn broertje woont in Easterwood en daar logeren we geregeld. Maar ook bij Sured mocht ik nog wel eens crashen. en daar kom ik wel tot rust en geniet ik van de gemoedelijkheid en de stilte. Tot ik weer helemaal gek word van het Brabants kwartiertje en het totaal niet direkte met een omweg praten van die braboos. Kunnen die lui nou nooit eens op tijd en to-the-point komen.
  Ik ben dus dubbel, ik zou dit niet willen missen, maar dat heeft wel degelijk ook zijn super heerlijke aantrekkelijke kanten.
  Sweets, geniet ervan. Rotterdam heeft ook zo zijn nadelen 🙂

  1. Oh ja hoor, ik geniet altijd met regelmaat als ik weer naar Rotterdam mag. Maar ik ben aan de andere kant ook dolblij om weer naar huis te kunnen. Btw, crashen mag nog steeds, maar ik adviseer daarvoor geen zaterdag, want dan staat meneer de Draaiorgelman nog steeds op onze zenuwen te werken.

   1. Ah neeeeeeehhhh!!
    Hebben ze ondertussen wel die bladblazers de laan uitgestuurd??
    Of was dat nog voor jouw komst in Easterwood? Ik weet wel dat Sured er helemaal GEK van werd. Gelukkig heb ik er nooit van meegenoten; blijkbaar nooit gecrashed als er blaadjes lagen 😀

 6. Euh.. nee, die dingen zijn er ook nog. Alleen is dat maar 10 minuten per dag. Daarnaast ben op dat moment al naar mijn werk toe of ik slaap en ik ben geen Sured die op de bank in slaap valt (tenminste, niet zo vaak). 😉

 7. Toen ik in Geldrop woonde was een van de standaard moppen “t’is geel en gaat terug in de tijd; de trein naar Helmond” Zo is er zelfs in Brabantse quantumtijdverschillen een hiërarchie … 😉
  Gefeliciteerd, miss N.
  R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *