Ja, ik weet dat ik in de titel twee keer het woord eng gebruikt heb, maar wat mij betreft kun je elk genoemd bijvoeglijke naamwoord nogmaals noemen en dan nog heb ik niet voldoende omschreven wat ik van deze man vind. Over wie ik het heb: Berlusconi!

Hij heeft zoveel dingen geflikt: mensen misbruikt, machtsmisbruik, seks met minderjarige meisjes, steekpenningen betaald en aangenomen en toch lijkt hij steviger op zijn troon te zitten dan ooit. Vandaag is bekend geworden dat er een wet wordt doorgevoerd om ervoor te zorgen dat de rechtszaken die tegen hem lopen (en dat zijn er nogal wat), eerder kunnen verjaren; de zogenaamde “Salva Silvio”-wet (Red Silvio-wet).

Dit heeft tot gevolg dat een rechtszaak tegen het betalen van steekpenningen aan een Britse advocaat, David Mills (die ondertussen veroordeeld is voor dat feit), in juni van dit jaar zal vervallen in plaats van volgend jaar. Het is niet de eerste die door Berlusconi en kornuiten zo vertraagd is, dat de aanklachten zijn vervallen. In de zaak waarbij dat niet gelukt is, de zaak SME over het omkopen van rechters, is  Berlusconi uitgekomen doordat een immuniteitswet door het parlement is goedgekeurd (ondertussen gedeeltelijk weer afgekeurd door het Constitutionele Hof, maar ondertussen weer zo vertraagd dat de “Salva Silvio”-wet weer uitkomst biedt).

En dan hebben we natuurlijk nog Rubygate waarbij hij wordt beticht van het betalen van een minderjarig meisje voor seksuele handelingen. Deze is afgelopen maandag begonnen, maar de eerste tekenen zijn er alweer dat Silvio weer flink loopt te vertragen.

Ok, het is natuurlijk niet allemaal bewezen, maar toch….  De advocaat in de zaak Mills, is wel veroordeeld. Illegale partijfinanciering (All iberian) is hij voor veroordeeld, maar het vonnis is ingetrokken vanwege verjaring, Ook voor de boekhoudkundige fraude bij Medusa is hij veroordeeld, maar terzijde gelegd vanwege een verjaringswet en in de zaak SME (omkoping van rechters) is zijn vriend wel veroordeeld, maar tegen Berlusconi is de zaak ingetrokken vanwege de immuniteitswet.

Zeker als ik dit weer zo op een rijtje zie, kan ik er met mijn volle verstand niet bij dat er nog zoveel buitenlandse hooggeplaatste politici achter deze man staan. Ik zou me doodschamen om naast zo’n gluiperd op de foto te staan of een hand te moeten geven. Laat staan dat ik onderhandelingen met hem zou moeten doen, want voor je het weet, word je meegesleept in zijn illegale activiteiten. Maar ja, blijkbaar is onethisch geen vies woord in de politiek en anders vraag je toch of ome Silvio een extra wetje aanmaakt om alles weer recht te krijgen? Schijnbaar een eitje in Italië.

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *