Vanavond (vrijdagavond) P&W gekeken? Nee?! Zoals iemand dat op een forum zo mooi zei: “Het was weer een mooie Theo Maassen”. (Vernoemd naar de escalatie tussen Theo en Patricia Paay in DDWD).

Mohammed Enait was uitgenodigd om zijn rechtelijke overwinning om in de rechtzaal niet te hoeven opstaan, toe te lichten bij Jeroen Pauw en Paul Witteman.  Misschien zegt je dat nog niets, maar je kent vast de rechtzaak wel die Enait heeft aangespannen tegen de gemeente Rotterdam vanwege zijn weigering om vrouwen handen te schudden toen hij nog bij de Sociale Dienst werkte.

Hij had dus bezwaar aangetekend – kan hij waarschijnlijk zijn functie als advocaat niet uitoefenen- tegen een ontvangen berisping van de Orde van Advocaten, omdat hij niet opstond in de rechtzaal voor de rechter en een “mutsje” draagt, terwijl religieuze uitlatingen daar niet passen.

Ok, dit was even een korte introductie. Nu het eigenlijke verhaal. Jeroen Pauw deed het woord en ik moet eerlijk zeggen dat die meteen in de aanval ging. Eerlijk gezegd was de discussie nauwelijks te volgen. Pauw en Enait rattelde door elkaar, Enait heeft ook nog de neiging om snel te praten waardoor het allemaal nog minder verstaanbaar wordt.

Tussendoor hoorde ik vlagen van “de hele redactie van P&W zijn racisten”, “U bent een elite racist” (tegen Jeroen Pauw). Jeroen Pauw had voor de uitzending tegen Enait gezegd dat hij niet in een multiculturele samenleving geloofde, waarmee hij ook om de oren werd geslagen (hoewel Enait het wijzigde in multireligieuze samenleving). Het was Vuurwerk!

En het doofde heel snel door Paul Witteman (die er als een zoutzak bij zat) de zapservice aankondigde. Daarna was Mohammed Enait in geen velden of wegen meer te bekennen. Met de staart tussen zijn benen vertrokken (vast beledigd…).

Dus, mocht je het gemist hebben, kijk dan even bij uitzending gemist of maandagmiddag (als je dat kan) om 16.00 uur op Nederland 1.  Ik vond het zeer vermakelijk en heeft mijn beeld van Enait nu niet echt positief beïnvloed.

Liefs,

2 Replies to “En hij hoefde niet eens op te staan…”

 1. Soms schaam ik me echt voor mijn medestadgenoten.
  Deze man verdiend het nou eens omgewoon het land uit gegooid te worden. Sorry, ik ben voor vrijheid van geloof en meningsuiting en wat dien al meer zij. Maar ik ben ook voor; als je je niet wenst aan te passen aan de gebruiken van een bepaald land, wat DOE je er dan. En dan bedoel ik natuurlijk niet dat in landen waar bijvoorbeeld homofielie gezien wordt als verboden je dus geen homo meer mag zijn. Maar om dan een rechtzaak te gaan aanspannen om in dat land erkend te worden en te mogen trouwen…

  Hier is het normaal dat mensen elkaar de hand schudden, normaal dat je respect netuigt, ook al ben je gelijk. Ga lekker naar Italie ofzo, wordt je door man en vrouw gezoend, en respect betuigen, tja ik weet niet hoe het dar tegenwoordig nog met de maffia is 🙂
  Sorry, kan hier best boos over worden al snap ik ook wel dat dat redelijk zinloos is. Kunnen we hem niet gewoon Rotterdam uitpleuren?

 2. Het rare vind ik nog steeds dat al het geroep hiertegen van “oude” Nederlanders komen, terwijl het toch ook de “Nieuwe” Nederlanders (waarom dit nu weer veranderd is…) schaadt. Zijn zij het stiekem toch eens met Enait of lezen ze kranten niet, kijken ze geen tv of zwijgt men omdat ze hopen dat het dan stilletjes weer verdwijnt.

  Hand geven, opstaan voor een rechter, het zijn ongeschreven regels, maar inderdaad wel in ons land algemeen gebruikt. Als wij naar China gaan, vinden zij het onbeleefd om niet te boeren (of haal ik nu landen door elkaar Peek?), in plaats van een hand, buigen we daar naar elkaar (nogmaals Peek?).

  Ik heb een aantal weken geleden een Marokkaans kookboek naar een moskee hier in de buurt teruggebracht en bedacht me achteraf dat ik het misschien niet met mijn rechterhand mocht geven. Gelukkig is het gewoon aangenomen, maar eigenlijk is het absurd dat ik hier in Nederland aan moet denken. Als dat voor dit incident zou gelden, zou ik hetzelfde voor iedere andere nationaliteit of godsdienst kunnen doen. Dus ik ben het helemaal met je eens.

  Maar boos worden, niet doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *