Hoewel diverse meteorologen steeds weer aangeven dat er veel regen op komst is, lijkt Oosterhout er nog weinig van te merken.  Gisteren geen druppel regen gezien en vandaag ziet het er ook niet naar uit dat het zal gaan plensen. Regelmatig zoeken we op “Buienradar” op of onze regio gezegend wordt met een verfrissend buitje. Helaas weet men dit dorpje (nou ja….) niet te vinden en gaat men ons huisje voorbij. En zo is het hier in huis alweer 30 graden en dat terwijl het net twee uur is. Dat belooft wat voor vanmiddag. Ik geloof niet dat ik de enige ben die op zoek is naar wat verkoeling.

Enkele Serviërs wilden wat vlees uit de koeling halen voor een gezellige bbq en vonden daar een lekker bieflapje: één van hun vrouwelijke familieleden. Zij was 12 uur daarvoor strompelend onder invloed van enkele slaappilletjes nog een ijsje gaan halen en werd zo aangetrokken door de heerlijke temperatuur van de kist dat ze daar maar in is gaan liggen. Dekseltje erop en je krijgt het vanzelf ijskoud. Zal je daarna nooit meer last hebben van welke hittegolf dan ook.

Wij gaan vanavond voor de verandering ook maar weer een bbq’en, dus ik ben benieuwd wat wij geserveerd krijgen. Vrienden, ik zorg voor bijpassende muziek: Rammstein met “Mein Teil”!

2 Replies to “Hoe houd je het hoofd nog koel?”

  1. Tja, het weer … vanmiddag 14.12 de eerste buien in Zeeland. Dan om 16.03 is Brabant aan de beurt. En de rest van Nederland. Limburg krijgt NIETS! (en zo hoort het ook.)

    Maar goed, BBQ kan ook onder een afdakje natuurlijk. Als je/jullie je echt vervelen, haal dit zooitje in. BBQ-wars. De trend van 2007. (nu al)

    QUOTE : “In het Gelderse Baak ruikt het al sinds maandag naar vlees. Een vriendengroep van zo’n 25 man is daar namelijk bezig het wereld-duurrecord barbecuen te vestigen. Iedereen die wil meehappen is welkom, maar moet wel tien euro meenemen aangezien de recordpoging een prijzige aangelegenheid is. Of het wereldrecord werkelijk gebroken gaat worden is nog maar de vraag. Het record staat momenteel op 220 uur.”

    N.B. : regenvoorspelling helaas slechts op 8 minuten nauwkeurig. Excuses.

  2. Nul komma nul regen gezien. Het was prima weer, het eten was geweldig (met dank aan kok Hans en zijn vrouw) en het gezelschap nog beter. Kortom, een geslaagde avond die erg melig geëindigd is met een flauw spelletje “Buzz the Big Quiz” en “EyeToy Play” (2 geloof ik). Misschien dat we toch maar naar Gelderland moeten gaan, want wij zijn de ultimate party animals. *grijns*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *