Mag ik even kwijt dat er meer onderzoeken moeten worden gehouden? Heerlijk, al dat geneuzel over de temperatuur van de pasta, de hoeveelheid navelpluis bij mannen en vrouwen (mannen overrulen de vrouwen met verve) of hoe vrouwen (?) het meeste roddelen (via de vaste telefoon).

De universiteit van Warwick heeft zijn hoofd gebogen over de zoek- (of beter vind-) kunst van mannen en vrouwen. En wat blijkt? De vrouwen zijn helemaal niet zulke warhoofden. Zij zijn veel beter dan mannen in het vinden van sleutels, de locatie van verplaatste onderwerpen, het vinden van verdwenen sokken etc.

Ha! Thuis is het gezucht en gesteun niet van de lucht als ik weer eens op het allerlaatste moment -voordat ik de deur uit ga- de sleutels moet zoeken of mijn verstand weer eens niet op de juiste plaats ligt. Vanochtend naar één van mijn lezen gezocht? Welnee, hij lag precies op de plek waar ik hem een kwartier later vond. En, hoewel het een beetje lang heeft geduurd, ik heb toch ook maar mijn Lief gevonden terwijl hij zich flink aan het verstoppen was.

En die keren dat ik er iets langer dan gebruikelijk over deed of mocht er onverhoopt nu alsnóg een sok kwijt zijn, dan is dat alleen maar om de mannen in mijn omgeving geen minderwaardigheidscomplex te bezorgen. Ze hebben het tegenwoordig toch al zo zwaar met het bijbenen van die geweldige vrouwen..

One Reply to “Lost and found”

 1. Amazing Nic!
  How sweet the sound
  That saved a wretch like me!
  I once was lost
  but now am found,
  Was blind
  but now I see.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *