Vandaag groot in het nieuws dat er een moord in Fijnaart is gepleegd. Natuurlijk dacht iedereen (ik tenminste al) bij het noemen van de woonplaats, aan Frans Bauer. En inderdaad, het blijkt dus om familie te gaan.

Ik begrijp heel goed dat deze informatie tè interessant is om niet te noemen in de media. Ook ik begrijp dat je dan de koppen in kranten en op tv niet spreken over de echte slachtoffers, maar waarom moet er nu een foto geplaatst worden van het bezoek van twee rechercheurs aan de woning van Frans Bauer waar op dat moment formeel wordt verteld dát een familielid van hem met geweld om het leven is gebracht?

En dan durft het AD er nog ‘fijntjes’ bij te vermelden dat de familie de media verzoekt om enige afstand te bewaren, zodat men het verdriet gepast verwerkt kan worden. Nou, dát hebben ze gedaan hoor: met een telelens! Hopelijk staan er tientallen mensen met een dikke camera op hun stoep op het moment dat hen verteld wordt dat er een geliefde is overleden!

Liefs (media uitgezonderd),

.

.

.

PS Overigens is het niet alleen AD, maar ook de Telegraaf, Volkskrant, BN de Stem die tóch deze foto hebben geplaatst en heb ik ongeveer bij iedere nieuwsrubriek de foto voorbij zien komen. De enige krant waar ik het niet heb gezien, is het NRC. Zouden we nu maar één krant in Nederland hebben die enig respect heeft voor dit soort situaties?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *