Hoewel ik een urgentieverklaring heb voor een ander huis, er mondeling wel wat is doorgegeven, is er nog weinig concreets van te maken. Nog steeds zou ik hier met liefde willen blijven wonen, maar dat station is ondertussen ver gepasseerd. *pinkt weer eens een traantje weg*

Het vervelende nu is de onzekerheid. Ik weet niet hoe en wanneer en zelfs het waar is onduidelijk. Geen idee of het een flatje wordt of een kleine ‘eensgezinswoning’ , laat staan hoe groot of klein het zal zijn. Dikke kans dat ik spullen zal moeten ‘achterlaten’ (of er een ander thuis voor moet vinden), maar het is erg lastig om nu al beslissingen te moeten nemen. Zo heb ik bijv. een zonnebank (tosti-model) en als de ruimte er niet is, gaat die natuurlijk niet mee. Maar goed, mocht er wel plek zijn, dan neem ik hem natuurlijk liever wèl mee. En dat  geldt het wel voor meer dingen.

Eén van de attributen waarvan ik zeker weet dat het een ander plekje moet krijgen, is de fotocollage die Sjoerd heeft gehad voor zijn impulsieve, maar wel gewaardeerde actie omtrent de vuurwerkramp in Enschede. Helaas weet ik er niet het fijne vanaf (ik kan me vaag namen herinneren, maar niet met zekerheid – één van zijn vrienden meer info?), maar het heeft hem dus een bedankje opgeleverd van RTL Nieuws. De gebruikte foto’s zijn overigens weinig rampenfoto’s, maar gaat meer over de journalistieke kant (logisch, want het was gegeven door RTL).

Natuurlijk heb ik erover nagedacht of één van zijn vrienden dit zou willen hebben, maar het lijkt mij persoonlijk het mooiste als deze zou gaan naar iemand die het van nabij heeft meegemaakt. Ik wil niet dat men tegen elkaar gaat opbieden (ik wil er ook absoluut geen geld voor!), maar ik wil er wel een goed gevoel bij hebben, het gaat niet zomaar naar de eerste reageerder toe. Voor mij is het dan wel iets abstracts, Sjoerd heeft hier hele bijzondere herinneringen aan gehad.

Toch wil vrienden niet meteen uitsluiten. Helaas heb ik met weinigen contact mogen houden, dus ze persoonlijk benaderen zal ik niet doen. Mochten ze -via mail, telefoon, niet via een reactie hieronder- contact met mij opnemen, dan wil ik dat ook zeker in overweging nemen. Boven alles is echter het belangrijkste dat de collage een goede plek zal krijgen. Misschien ben ik wel veel te veel bezig met wat ik denk dat hij goed zou vinden en zou het hem toch geen bal interesseren. Toch hoop en vermoed ik dat hij het wel prettig zou vinden dat ik niet gedachtloos met zijn ‘erfgoed’ omga.

Liefs,

.

.

.

PS de foto komt later, want wel een cameraatje tot mijn beschikking, maar op dit moment even geen geschikte kaartlezer. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *