Hebben we geen kabinet meer, gaat het moddergooien gewoon door (of het begint eigenlijk pas). Niet dat het mij verbaast, maar ik word er wel errug moe van. Veel van de berichten lees ik niet eens of neem ik met een korreltje zout; ze willen natuurlijk zoveel mogelijk stemmen behalen.

Hoewel ik nooit op Christenunie zou stemmen, heb ik wel altijd een integer beeld van hen gehad. Natuurlijk besefte ik wel dat men een christelijke achtergrond had en dat al hun ideologieën daaruit voortkwamen. Een beetje naïef natuurlijk, maar 3 acties van Rouvoet van de laatste dagen hebben mijn mening 180° gedraaid. Sterker nog, ik zie Rouvoet als een extreem akelig mannetje dat echt geen naastenliefde kent (behalve dan voor de christelijke achterban).

Rouvoet heeft bijv. het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap overgenomen van PvdA’er Plasterk Sharon Dijksma (het wordt dus een staatssecretaris!). Daarbij weigert hij het onderdeel homo-emancipatie over te nemen.  Schijnbaar iets met ‘in strijd met zijn geloof’? Nu interesseert het mij geen hout wat Rouvoet gelooft, maar als je een portefeuille overneemt dan neem je hem in zijn geheel over. Dan ga je niet selecteren wat je wel of niet leuk vindt en heb je je verantwoordelijk te voelen voor de gehele samenleving en niet alleen voor diegene die in jouw plaatje passen.

Meteen als ik dit lees, krijg ik de bevestiging dat hij de afgelopen jaren geen drol heeft gegeven om Nederlanders, maar alleen om alle gelovigen. Dat hij -net zoals een aantal andere ‘gelovigen’ op zondag in de kerk zit om zich te zuiveren van zijn zonden en voor de rest liegt en bedriegt (Gelukkig ken ik er ook een flink aantal christenen die wél openminded zijn).

Dan komt de volgende opmerking.

”De afgelopen jaren is er in de portefeuille van de heer Plasterk te veel de indruk gewekt dat we een staatssecretaris van Onderwijs hadden en een minister van Feesten en Partijen en Emancipatiebeleid.”

Wat een ontzettend misselijke opmerking! Had hij dit echt gevonden, dan had hij dat -zoals met zoveel is gebeurd- binnenskamers moeten melden en houden en niet, nu er weer verkiezingen zijn, dit publiekelijk bekend maken. Achterbakse opmerking no. 2!

En als laatste:

“Nederland lijdt al jaren aan forse politieke instabiliteit en het is zeker nu er een economische crisis heerst onverantwoord dat het land minstens een half jaar op slot gaat. De mogelijkheid bestaat daarbij dat het zelfs wel een jaar gaat duren voordat er een nieuwe regering is, zei demissionair vicepremier André Rouvoet gisteravond in Nova”

Hallo Oetlul! Jij hebt ook de afgelopen 3 jaar in dit kabinet gezeten en bent medeverantwoordelijk hoe bepaalde zaken is gereageerd! Jij (niet ik, ik zat er niet) hebt plannen kunnen bedenken en mensen kunnen overtuigen van wat er wel en niet moest gebeuren, maar blijkbaar heb jij net zo min overtuigingskracht als onze MP. Daarnaast, -of je moet het netjes binnenskamers hebben gehouden- heb jij nooit je mond opengetrokken en doe je dat opeens nu er weer verkiezingen zijn of is het omdat je nu de enige Vice Premier bent en het C(hristelijk)DA achter je hebt staan? Staat je netjes (not!).

En over die kabinetsformatie die mogelijk pas volgend jaar maart rond zou zijn. Balkenende IV heeft 2,5 maand in beslag genomen, Balkenende II heeft de op twee na langste periode in beslag genomen nl. 125 dagen (4 maanden) en dat was alleen om dat men in eerste instantie alleen een kabinet wilde formeren tussen CDA en PvdA. Toen éénmaal VVD en D66 erbij werden betrokken, heeft 8 dagen (!) geduurd. Waar haalt die vent een formatieoverleg van 9 maanden vandaan!

Nee meneer Roufout, zoals ze zouden zeggen bij de landmacht: geschikt ONGESCHIKT! Ik hoop dat het exit wordt en dat hij  braaf weer stilletjes in de bankjes van de Tweede Kamer mag gaan zitten of -beter nog- weggepromoveerd wordt naar Taha’a (dan zit hij gezellig naast JP op Bora Bora).

Liefs!

.

.

.

PS Hè hè, wat lucht dit op zeg! 😉

PS2 Weer een klein “ik mis Sjoerd”-momentje. Hij kon zo heerlijk venijnig zijn…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *