Het geschil (en dat is eigenlijk heel eufemistisch) tussen Israël aan de ene kant en Libanon, Palestina (en nog meer landen uit het Midden-Oosten die er tot nu toe niet rechtstreeks bij betrokken zijn) aan de andere kant is ontzettend ondoorzichtig. Een enorme brei van incidenten waarbij aan beide kanten enorme bloopers zijn gemaakt. Het is niet aan mij om te oordelen wie er fout is in deze langdurige kwestie en eigenlijk is dat ook helemaal niet belangrijk.

Belangrijker is dat er op dit moment veel onnodig excessief geweld wordt gebruikt door beide partijen en dat hier vooral burgerslachtoffers bij vallen. Het fijne van Internet is dat iedereen de mogelijkheid heeft om te beschrijven wat daar gebeurt en dat we daardoor minder afhankelijk zijn van de zogenaamd objectieve pers (sorry, maar sinds het INHOLLAND-incident geloof ik daar niet meer in).

Dus blader ik met regelmaat door een paar weblogs en hoop daarmee te kunnen begrijpen waarom dit gebeurt. Ik ben echter bang dat dit zelfs mijn enorme inbeeldingsvermogen te boven gaat.

Libanon
http://blogs.vn.nl/abdelkaderbenali/
http://libanon-update.blogspot.com/
http://www.beirutspring.com/
http://www.hamrablues.com/

Israël
http://israelibunker.blogspot.com/
http://www.sargasso.nl/
http://www.richardsilverstein.com (goh, wèl een ècht Joodse naam 😉 )
http://www.orthodoxanarchist.com/

Bij NRC next heeft men nog meer weblogs op een rijtje staan mocht je nog geen overdosis aan rampen hebben gehad. En ondertussen hoop ik dat er een aantal machtige vrouwen opstaan (sorry voor de mannen, maar ik heb nog geen enkel briljant idee van een man gehoord hierover) om hier een eind aan te maken.

2 Replies to “Strijders van God tegen de partij van God”

  1. vaarwel rotterdam, welkom brabant.. het is dan toch echt gebeurd de dame van rotterdam miss tropisch carnaval zelf heeft haar rug gekeerd naar rotterdam. de stad met mooie ( kuch kuch ) havens en stomende stadsdelen waar vrede maar vooral ook onvrede heerst. waar feyenoord de scepter al lang niet meer zwaait ( ook al denken ze zelf van wel ). vaarwel f-side welkom B-side. in het sprankelende brabant te midden van het lekkere bier en gastronomische hoogstandjes gaat zij haar rust vinden bij sjoerd ( arme sjoerd ) en zal haar warme verschijning op menig onbevangen en onschuldig brabander doen schijnen. ze weten niet wat hun overkomt. en als ze het voelen is het te laat. ze zijn in de ban van. miss sweet like honey herselfe… jawel nieuwe nederlandse spelling…zal zij haar wortels kunnen doen afdalen in de brabantse klei ? ben benieuwd of ik over een tijdje een accent zal gaan bespeuren, ik hou haar in de gaten…
    dit was een lulkoek verhaaltje van galadriel from cheesetown.
    mystical lady but..sweet like honey with a bite..

  2. Sweetlikehoney gaat hier wat tropisch bloed inbrengen. Die Brabanders kunnen behoorlijk gezellig zijn, maar wat Rotterdams-Zeeuws temperament kan nooit verkeerd zijn. 🙂 Enneh… Sjoerd is NIET zielig! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *