Voor wie zich afvraagt wat de politici in Brussel (of zitten ze op dit moment in Strassburg?) doen. Men houdt zich bezig met hele belangrijke zaken. Niet met onbelangrijke zaken als Darfur, eerlijke concurrentie en handel binnen de EU en daarbuiten, de rechten van de mens of noem maar op. Nee, op dit moment wordt druk gesproken over een verbod op kadootjes bij etenswaren. Zoals de Kinder surprise-eieren of de Happy Meals.

Blijkbaar zijn ouders tegenwoordig niet meer in staat om nee te zeggen tegen hun kinderen en daardoor groeien ze dicht. Dus als ik het kort door de bocht beredeneer, wordt het aantal mensen met overgewicht veroorzaakt door de flippo’s, happy meal-gadgets en al het chocolade van die surprise-eieren. Sure!

Volgens mij kan men zich beter bezighouden met een (verplichte) cursus voor ouders. “Hoe leer ik nee zeggen” en vul zelf maar aan met nog meer onderwerpen. Ouders zouden zelf deze keuze moeten kunnen maken (en daarbij gaat het vaker goed dan niet goed). Daar hebben we de EU toch niet voor nodig? En mochten ze zich daar dan vervelen (ik dacht altijd dat die maandelijkse verhuizing al meer dan genoeg ‘excitement’ op zou leveren), dan wil ik best nog wel helpen een aantal belangrijke zaken op de kaart te zetten. Jullie weten me te vinden.

(bron: nos.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *