Nee, ik ga het niet hebben over de vertragingen bij de NS van de afgelopen week. Het klinkt een beetje egoïstisch, maar ik ga gewoon te weinig met de NS om me hier druk over te maken. Ik heb nog wel een kortingskaart, maar het autootje voor de deur maakt het vaak toch wel gemakkelijker (zeker als je in een “stad” woont zonder NS-station en je meestal na aankomst met de NS nog verder moet reizen).

Op verzoek van mijn ouders ben ik afgelopen week voor een keer deels met het ov naar de crematie van mijn oom in Rotterdam geweest. Zoals gebruikelijk, had ik weer pech en hadden de treinen flinke vertraging. Nog niet eens vanwege de sneeuw, maar door de ingebruikname van de Thalys. Schijnbaar zijn er problemen met het treinbeveiligingssysteem. Alleen heeft de Thalys ondanks die vertraging altijd voorrang op internationale treinen en hobbelen de snel- en stoptreinen daar weer achteraan.

Ook ik had daar dus last van en kwam te laat voor mijn laatst mogelijke aansluiting op de bus aan op Rotterdam CS. Balen, want als er iets is wat niet prettig is, is het te laat komen voor een crematie. Gelukkig stonden er een aantal medewerkers van de NS bij de uitgang en daarvan heb ik er één aangehouden. Hoewel het niet makkelijk te regelen was, heeft zij ervoor gezorgd dat ik op kosten van de NS met de taxi naar Hofwijk ben gebracht.En dan bedoel ik niet eens de kosten voorschieten en een briefje schrijven, maar de rekening gaat linea recta naar de NS toe.

Kijk, we kunnen vaak mopperen op de NS, maar schijnbaar gebeurt er ook nog wel eens iets prettigs tussen de vertragingen door. Bedankt NS!

Liefs,

4 Replies to “Verbazing over de NS”

  1. Hartelijk dank voor het publiceren van deze positieve ervaring! Een hele verlichting, te midden van al het ongenuanceerde en doorgaans ignorante ge-azijn-zeik dat er doorgaans te lezen is.

    F.F.W. Beijerling — Hamilton, New Zealand

    1. @soesa,
      Geen idee wie die meneer of mevrouw Beijerling is. Tja, ik ben gewoon te vinden via Google, dus iedereen kan hier terechtkomen. Wel inderdaad aardig van hem of haar (en hoewel ik nog blijf stingen, mag er ook wel eens iets zoets tussendoor komen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *