Als je dan een kaartje of brief verstuurd binnen Nederland, ga je vanaf 1 januari 2012 50 cent voor een postzegel tot 20 gram betalen (nu nog 46 cent) en voor verzendingen binnen Europa wordt het 85 cent (nu 79 cent).

Nu is het zo dat sinds juni 2010 de postzegels geen vermelding meer hebben van waarde in centen, maar dat dit vervangen is door een 1 (tot 20 gram) of 2 (tot 50 gram Nederland). Daarnaast zijn er ook postzegels voor Europa of Wereld.

Vanwege vervangen van letterlijke waarde door cijfers, is niet meer te controleren tegen welk tarief je deze hebt aangeschaft. Mocht je nog regelmatig een persoonlijk briefje of een kaartje versturen, dan is het erg interessant om voor 1 januari nog een klein voorraadje aan te leggen (zeker als je een éénmanszaak of klein bedrijf hebt waarvoor een frankeermachine te duur is). Het scheelt je toch 40 tot 60 cent op een setje van 10 zegels en dat is toch bijna weer een extra kaartje versturen ;-).

Liefs,

.

.

.

PS dit geldt natuurlijk alleen voor de postzegels Nederland 1 en Europa 1, de andere tarieven blijven hetzelfde en heb je nog postzegels waarop het tarief ‘ouderwets’ in centen staat aangegeven, dan moet je alsnog voor ‘bijplakzegels’ (term Postnl) zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *