Ongeveer een week geleden is er in Apeldoorn een rechercheur neergeschoten. Na eerst nog even per ongeluk een andere (onschuldige) man te hebben neergeschoten, heeft de politie toch de vermeende dader uit voormalig Yoegoslavië te pakken (hij is nog niet veroordeeld, dus tot die tijd moeten we het met een stempeltje ‘vermeend’ doen).

Deze man is vlak voor het uitbreken van de oorlog in zijn land gevlucht naar Nederland. Nu blijkt dat meneer al meer op zijn kerfstok had (o.a. vermogensdelicten) en hier al langere tijd als ongewenst vreemdeling rondloopt.
Op school hebben we geleerd dat aan de oostkust van de Adriatische Zee Yoegoslavië lag. Door een oorlog begin jaren ’90 zijn het tegenwoordig meerdere kleine landjes (even tussendoor: hebben jullie ook zo’n moeite met het benoemen van die landen, geldt voor mij trouwens ook voor voormalig Sovjet Unie).

Vanwege dat na-oorlogse landje verdelen kan hij nu niet worden uitgezet. De nieuwe landen willen hem geen nieuw verblijfsdocument verstrekken. Es simple. Hij had (?) een paspoort voor Yoegoslavië en dat land bestaat niet meer. En wie wil er nu een crimineel terug als hij hem op zo’n gemakkelijke manier kwijt kan zijn?
Heel Nederland blijkt verontwaardigt. Maar ja, het is gemakkelijk om hetzelfde te doen. Alle criminelen in een kliniek in Friesland zetten. De Friezen willen toch onafhankelijk worden, dus dat wordt meteen een rel (met een beetje geluk een kleine, korte oorlog). Friezen mogen zich afscheiden van Nederland en wij noemen ons in het vervolg Holland. Aangezien de criminelen een Nederlands paspoort hebben, kunnen we ze gewoon weigeren en zijn we meteen van alle mafkezen af.

One Reply to “Wij willen u niet!”

  1. gewoon lekker dat gespuis op een schip zetten. en p.s. ik heb luxemburg niet meer gehaald. ik heb de hele week in mijn tuin lopen scheppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *