Het onweer van gisteravond was goed om meerdere redenen. Niet alleen goed voor de plantjes in mijn oerwoud tuin, maar het leek er ook heel erg op dat dit bedrukte weer een mindere invloed had op mensen. In mijn TL (timeline voor niet-Twitteraars) waren een aantal mensen die even met zichzelf in de knoop zaten. Mensen die baalde van zichzelf, mensen die aan zichzelf twijfelden, bang waren voor veranderingen of overemotioneel werden. Ik geloof dat ze er zelf meer mee zaten dan hun omgeving. En toen kwam de vraag “wat doe je eraan? ” en dat vergt toch meer dan 140 tekens (voor niet-Twitteraars: het maximaal te gebruiken tekens in een tweet/bericht).

We zijn allemaal mensen met onze nukken en grillen.┬á Niet alleen met mooie eigenschappen, maar ook met mindere. Gelukkig maar, want ik zou het minder vinden als ik de enige was die dat had. ­čśë Iedere eigenschap die wij hebben, had in het verleden, toen er mensen in de oertijd leefde, een belangrijke betekenis. Stel je maar voor dat je in een grot woonde en buiten die grot liep een grote beer rond. Dan komt die angst toch verdraaide goed uit en mag je best even twijfelen of die bijl die je hebt voldoende is om niet de volgende prooi van die beer te worden. We leven dan wel niet meer in een grot, maar ook in deze wereld moet je naar jezelf blijven luisteren.

Angst zorgt ervoor dat je niet altijd spontaan beslissingen neemt die verkeerd (of zelfs gevaarlijk) kunnen zijn. Idem dito voor twijfel. Balen van jezelf geeft je de kans om naar jezelf te kijken en je bewust te worden van je belemmeringen en die te kunnen veranderen. En overemotioneel…. als je je betrokken voelt, als iets je raakt, dan zorgt dat voor actie/reactie. Niets mis mee dus. We vinden ze alleen lastig omdat ze je een onbehaaglijk gevoel geven.

Als ik iets de afgelopen jaren heb geleerd is dat wat je psyche betreft, acties/reacties met reden zijn. Soms is het een realitiecheck, soms moet je even pas op de plaats maken, duidelijk naar jezelf en je lichaam luisteren. Het hoeft niet altijd tot veranderingen te leiden tenzij je enorm tegen zaken aanloopt. Als het soms is, dan is het een kwestie van gewoon dat gevoel te accepteren en loop je er te vaak tegenaan, kijk dan wat voor jou goed en belangrijk is. Al je emoties vertellen je iets en helaas weet ik uit ervaring dat we er soms te weinig naar luisteren of soms juist teveel. Het is aan jou om te bepalen wanneer en wat je er mee doet.

 

Liefs,

Nicky new

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *