Vriendinnetje M (aka De Duivenfluisteraar) mocht weer een middagje langskomen. Ze komt voor haar rust, want een aantal weekjes geleden heeft ze een flinke hersenschudding opgelopen. Aangezien Easterwood een rustig slaapstadje is, is deze plek uitermate geschikt om uit te rusten. Het enige geluid wat we af en toe horen (naast de gebruikelijke scootertjes) is de toeter van het treintje van De Katjeskelder naar het centrum. De Attractie van de omgeving, maar schijnbaar reed die zo snel, dat alle bejaarden daar uitvielen. Voor hen zou iets rustigers verzonnen worden.

Wij lagen dus lekker uit te buiken na een copieuze maaltijd, toen opeens uit het niets een gejammer de tuin werd ingeslingerd. Ik dacht dat we hier geen moskee hadden, maar het was toch vrijdagavond, misschien had ik iets over het hoofd gezien? Het bleek echter de nieuwe Attractie te zijn voor onze bejaarde bewoners: een beiaardconcert! En om het carrilion te begeleiden, had men de wereldberoemde zanger Rensz Gorisse ingeroepen. Ja, Easterwood is hipper dan hip (in de jaren ’50!).

Ik weet niet wat het niveau van de zangers van Oosterhout is (voor het parkfeest worden meestal echte zangers uitgenodigd), maar het voorspelt niet veel goeds. Of degene die konden zingen, waren op vakantie of men durfde niet geassocieerd te worden met een bei-jaard-dier. Terecht lijkt me, had ik dit geweten, had ik ook een vakantie naar Verwegistan geboekt.

En dus moesten wij moesten het doen met Rensz. Die man had er erg veel zin in die avond, beijaard-dier Pieter Maassen ook en die rammelde er flink op los. Rensz zette er nog een tandje bij en de volumeknop ging elk nummer wat omhoog. Hoe enthousiaster hij werd, hoe valser het klonk en hoe onverstaanbaarder het werd. M en ik wisten niet waar we het hadden en probeerde er maar het beste van te maken tot te trachten te verstaan wat er werd gezongen. Helaas, het was geen doen. Om 8 uur zijn we met de staart tussen onze benen maar vertrokken richting de voetbalvelden van Breda.

Hopelijk blijkt dat de winkeliers flink minder omzet gedraaid te hebben (of juist niet, omdat iedereen naar binnen vluchtte), de binnenstad van Oosterhout leek op een plek waar een atoombom was gevallen en is dit een eenmalige actie van de gemeente. Anders moet ik mijn heil maar ergens anders gaan vinden op deze dagen of moet ik de supersooker maar weer tevoorschijn halen. Zou wasbenzine hier ook tegen helpen of moet ik extremere maatregelen nemen?

Liefs vanuit een wederom rustig Easterwood,

8 Replies to “Jingle bells in augustus”

 1. Gelukkig ben ik bijna hersteld en ben ik op vrijdag avond een lekker balletje aan het trappen. Loop ik geen risico op een vrijdag-avond-beiaard-concert.
  Als hij het maar niet flikt om op zondag in Breda te komen blêren.. :'( Ongelooflijk dat we elkaar nauwelijks konden verstaan!

 2. @Duivenfluisteraar (of waren het nu geitjes)
  Ik hoop eigenlijk dat het een eenmalige actie was. Anders moet ik jou maar komen uitlachen op het voetbalveld tijdens die oefeningen.

  @Erik
  Vermoedelijk lukt het niet eens. 😉

 3. @sweetlikehoney
  ik hoop ook voor meneer de beiaardier + aanhang het eenmalig is.. grrmnoijg:OGE(!!!**
  maar neemt niet weg dat je me echt wel een keer mag komen uitlachen hoor.. maar leuker voor jou is om dat te doen tijdens een wedstrijd. Geloof dat we 14 sept in oosterhout moeten!

 4. Ha ha ha. Dat is de meneer die je Lief naar je toe heeft gestuurd, die Beiaardman… Hij had zelf al zo’n hekel aan draaiorgels. En in dat kader bezien vind ik dit echt een prima Lief grapje 🙂

  Ennuh, sorry dat ik het recept nu pas lees, maar heb het hier uitgeprint en al (nu al) liggen en ga het zeker binnenkort proberen.
  Kus

 5. Zou je denken Kattekop? 😉 Hij wist hoe een hekel ik had aan meneer de Draaiorgelman (die overigens na afgelopen december best aardig voor me is – ik was in die week boos de straat op gegaan om hem uit te foeteren). Dan toch liever iemand van de andere gegadigden please, ik vind die Beijaard(e) ook ietsjes te oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *