Lang geleden, rond Sinterklaas, was een klein meisje met twee paardestaartjes uit logeren bij haar opa en oma in Rotterdam Lombardijen. Nadat ze een paar liedjes voor de Sint had gezongen, mocht ze haar schoen zetten, uiteraard met een enorme winterpeen erin. De volgende ochtend sprintte ze naar de gaskachel en zag dat Sinterklaas haar had beloond met een prachtig oranje (super fout plastic) flipperkastje, inclusief twee glimmende metalen balletjes om mee te kunnen flipperen.

De hele ochtend was ze rustig bezig met haar nieuwe aanwinst en toen ome Rinus en oom Arie binnen kwamen, werd dit natuurlijk ook aan hen getoond. Ze waren erg onder de indruk van dit prachtige cadeau en wilden het ook uitproberen. Na een kwartiertje wilde het meisje weer zelf gaan flipperen, maar blijkbaar waren beide ooms het hier niet mee eens.

Ze kreeg de flipperkast terug maar zonder de balletjes, zodat er weinig te flipperen viel. Ome Rinus (te herkennen aan zijn kleine guitige ogen) stond erbij te kijken wat er nu zou gebeuren. Het meisje was niet dom en wist dat één van beide ooms de balletjes hadden geconfisqueerd. Eerst de handen van ome Rinus opentrekkend, waar dan toevallig weer niets in bleek te zitten, toen kijken bij oom Arie (die ondertussen de balletjes weer had doorgegeven aan ome Rinus). En zo plaagde ze haar maar de hele tijd. Dat waren ome Rinus en oom Arie: (hele lieve) plaaggeesten!

Toen ze een jaar of 19 was, ging ze in Rotterdam studeren. Ze had ondertussen al een huisje gevonden, maar het zou iets later opgeleverd worden. Ome Rinus en zijn vrouw hebben haar een aantal weken ben hen laten logeren totdat ze de sleutel zou krijgen. Ook nadat ze haar eigen onderkomen had, kwam ze regelmatig met plezier op bezoek en zelfs toen werd ze nog regelmatig in de maling genomen.

Dat meisje was ik natuurlijk en helaas ben ik de afgelopen tijd door omstandigheden niet meer op bezoek geweest. En nu is het helemaal niet meer mogelijk. Afgelopen vrijdag is hij overleden.

Ik zal u missen mijn lieve oom!

Heel veel liefs,

2 Replies to “Dag lieve ome Rinus!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *